Porto Kamina – Zakynthos

5/5 - (1 vote)

Plaja Porto Kamina se gaseste in zona de Sud-Est a insulei Zakynthos in zona numita Vassilikos.

Porto Kamina se gaseste la aproximativ 12 km distanta de capitala Zante si 8 km distanta fata de statiunea Argassi.

Porto Kamina este o plaja accesibila cu autobuzele locale sau cu masina personala. Autobuzele locale fac curse regulate intre orasul capitala Zante si satul Vassilikos cu trecere prin statiunea Argassi.

O calatorie costa aproximativ 1,6 euro (in anul 2014) iar statia de autobuz se gaseste  la drumul principal, la o distanta de aproximativ 200m fata de plaja.. Pentru a ajunge la plaja, din statia de autobuz, se coboara versantul ce margineste partea Estica a insulei pe un drum betonat printr-o mica padurice de pini.

Cu masina personala este mult mai simplu. Din Zante se urmeaza indicatorul de Argassi, apoi de Vassilikos si pe traseu apare un indicator stanga catre Porto Kamina – Zakynthos.

Masina ajunge pana in apropierea plajei unde exista o mica parcare (contra cost).

Plaja Porto Kamina este o plaja amenajata cu sezlong-uri si umbrelute care pot fi inchiriate. Plaja este lata, nisipoasa iar intrarea in apa este lina, apa nefiind adanca la mal. In apa nu se gasesc pietre ci doar nisip fin.

Beach bar-ul, care se gaseste pe plaja, ofera turistilor sezlong-uri si umbrelute spre inchiriere, bauturi racoritoare alcoolice si nealcoolice reci, cafea si mici gustari.

In imediata apropiere a plajei se gasesc cateva apartamente de inchiriat, studiouri si chiar un hotel.

Plaja Porto Kamina este o plaja recomandata familiilor cu copii sau a celor care doresc relaxare si liniste, in contrast cu plajele Banana si Agios Nikolaos, care se gasesc relativ in apropiere si care sunt recomandate tinerilor aflati in cautarea distractiei.

Recomandam o jumatate de zi de plaja la Porto Kamina.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *