Halkidiki

Halkidiki este o peninsula cu trei brate situata in nord-ul Greciei la aproximativ 100 km distanta fata de orasul Salonic.

Pentru oferte Halkidiki click PARALELA 45 COLENTINA

   Cum ajung in Halkidiki ?

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici .

Scurta descriere:

Cele trei brate ale peninsulei Halkidiki: KassandraSithonia si Agion Oros ( Muntele Athos) –  sunt de o frumusete inegalabila, fiind culmi muntoase ce intra in apele cristaline ale Marii Egee formand plaje interesante si golfuri linistite

Halkidiki este regiunea cu cea mai mare intindere de coasta de pe Grecia continentala. Litoralul din Halkidiki are peste 500 km si cuprinde toate formele de relief de la  plaje lungi si nisipoase,  stanci si zone superbe cu  pini, golfuri pitoresti si  masive stancoase impresionante.

  Particularitati:

Halkidiki nu are rauri, lucrul acesta facand ca apa golfurilor situate in zona sa fie extrem de cristalina si curata.

Halkidiki are un relief ce creste treptat in altitudine. Daca in peninsula Kassandra se gasesc campii fertile, plaje late si altitudini mici, in peninsula Sithonia incepe zona deluroasa ce urca pana la inaltimi de 800m iar in Agion Oros ( Mt. Athos – 2039 m ) muntele ajunge la o inaltime ce depaseste 2000m

Cele 3 brate ale peninsulei: 
Kassandra: este bratul mai „agitat” unde se gasesc foarte multe hoteluri, agentii de turism ce ofera excursii optioanle de o zi in zonele invecinate, plaje late si sporturi nautice. Putem spune ca bratul Kassandra este cel mai dezvoltat dintre cele trei brate ale Halkidiki, din punct de vedere turistic. Pe langa plaje si resort-uri in Kassandra exista monumente istorice, biserici si castele ce pot fi explorate.
Sithonia: este bratul mai linistit, plin de verdeata si golfuri retrase. Peisajul salbatic, verdele pinilor si plajele idilice atrag mii de turisti anual. In acest peisaj idilic, hoteluri de tip resort imbie clientele cu terenuri de sport, piscine sofisticate, plaje superbe si mancare rafinata. Cei care doresc plaje superbe, apa cristalina, linistea oferita de natura si ospitalitate greceasca, le gasesc pe toate in Sithonia.

Statiunile Peninsulei Halkidiki:

Cele mai cunoscute statiuni din Halkidiki se regasesc pe cele 2 brate Kassandra si Sithonia.Statiuniile de pe bratul Kassandra se numara printre preferatele celor care cauta distractia,aici regasinduse o varietate larga de baruri si cluburi. Fourka, Kalithea si Poseidi se numara printre cele mai active.In oricare dintre aceste statiuni puteti gasii plaje atractive, taverne cu mancare specificat dar si numeroase activitati potrivite pentru orice varsta. Pentru o plaja mai retrasa si pitoreasca, va recomandam o scurta oprire in satul Afytos. Aici o sa gasiti un sat superb cu case vechi din perioada bizantina si multe gradini de maslini.

 

Statiunile de pe bratul Sithonia sunt la polul opus statiunilor din Kassandra. Aici majoritatea turistilor sunt familii cu copii datorita plajelor mai late si cu ape mai linistite. Plajele Karidi Beach si Orange Beach ofera peisaje idilice iar ambele sunt cu nisip fin. Principala atractie o poate reprezenta si panorama ce o ofera asupra Muntelui Athos.

Fost sat de pescari, Sarti a ajuns o statiune cunoscuta si cautata de turistii straini pentru peisaj, plaja nisipoasa, linistea si localnicii foarte primitori. Plaja statiunii Sarti este lata si nisipoasa, avand iesire la marea Egee si o panorama deosebita asupra Muntelui Athos. Zona de faleza, strada situata in apropierea plajei , este foarte lata si presarata cu taverne si cafenele, spatii verzi si zone de joaca pentru copii.

Activitati si obiective turistice:

Muntele Athos sau Muntele Sfant reprezinta una dintre principalele atractii din Halkidiki. Complexul monahal de la Muntele Athos este format in totalitate din barbati si atrage an de an mii de vizitatori.  Conform constitutiei Greciei, Muntele Athos este auto-guvernat politic si consta in 20 de manastiri ce formeaza Sfanta Comunitate si administreaza intregul complex monahal. Capitala complexului este la Karyes aici se regaseste marea parte a unitatiilor de cazare, a magazinelor si a tavernelor. Pe langa principalele manastiri exista numeroase comunitati de calugari sihastri si schituri. Cel mmai important lucru de stiu este faptul ca acest complex monahal de la Muntele Athos poate fi vizitat doar cu aprobabare speciala, dar vom revenii cat mai curand cu experienta traita la Muntele Athos.

Pestera de la Petralona reprezinta o atractie interesanta datorita pozitionarii, aceasta fiind formata in muntele Katsika (700m inaltime) si la aproximativ 300m deasupra marii. Aceasta pestera cu mii si mii de stalactite si stalagminte poate fi refugiul perfect pentru cateva momente pe timpul verii.

Unul dintre principalele situri arhelogice din Halkidiki il reprezinta Mormantul Macedonian de la Potidea . Acesta dateaza din anul 600 i Hr si a reprezentat un punct major in razboaiele persane. Datorita numeroaselor sapaturi au fost descoperite fragmente de fortificatii, cimitire si obiecte din perioada elena.

Antica Stageira este locul de nastere al marelui filosof al antichitatii Aristotel. Sapaturile recente au scos la iveala fortificatiile din perioada clasica ale orasului, excelent conservate, diferite cladiri publice din Agora, un sanctuar arhaic, case din perioadele clasica si elena, dar si fantanile orasului.

Pentru oferte de sejururi in Halkidiki atat cu transport autocar cat si turism individual click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *