Keukenhof Olanda – Gradina Europei

5/5 - (1 vote)

Keukenhof supranumita si „Gradina Europei” este una dintre cele mai mari si mai impresionante gradini din lume.

Keukenhof se gaseste in orasul Lisse in Olandafiind intins pe o suprafata de 32 de hectare si avand in fiecare an plantati cam 7-8 milioane de bulbi de lalele.

Keukenhof se viziteaza in general in cadrul unor excursii de o zi cu plecare din Amsterdam. De cele mai multe ori vizita la Keukenhof este inclusa in itinerariul excursiei, in caz contrar, sau daca sunteti pe cont propriu, locatia este usor accesibila cu autobuz din statiile  de tren : Haarlem, Leiden sau Schiphol.

Keukenhof este deschis in fiecare an de la jumatatea lunii Martie pana la  jumatatea lunii Mai, atunci cand este perioada de inflorire a lalelelor. Cea mai buna perioada de vizita la Keukenhof este jumatatea lunii Aprilie, atunci cand pe suprafata parcului se gasesc toate plantele inflorite.

Keukenhof este renumit pentru flori (lalele in special), pentru gradina superba dar si pentru Parada Florilor, ce se organizeaza anual ( anul acesta pe 23.04.2016) si Castelul Keukenhof care este deschis tot timpul anului  si care gazduieste diferite evenimente culturale, muzicale sau Targul de Craciun.

Keukenhof gazduieste mai multe stiluri de gradinarit, stilul englezesc fiind cel care iese in evidenta.

In interiorul gradinii Keukenhof pot fi vazute lalele, orhidee dar si alte flori, plantate in gradina, prinse in superbe aranjamente florale sau aflate in sere. Pe langa flori, in interiorul Keukenhof se pot gasi magazine de suveniruri, magazine cu tema specifica (flori, seminte, bulbi, etc), facenele si mici restaurante.

Keukenhof este alegerea ideala pentru cei pasionati de flori, natura si plimbari in aer liber!

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *