Korakonissi – Zakynthos

In Insula Zakynthos se pot vizita multe locuri interesante care sunt mai mult sau mai putin indicate pe hartile turistice. Unele locuri pot fi descoperite “ din greseala” sau la indrumarea localnicilor. Asa am descoperit cu ani in urma Korakonissi, un loc superb ce nu trebuie ratat daca ajungeti in Zakynthos.

Cum ajung la Korakonisi – Zakynthos?

Korakonissi este un loc izolat unde se poate ajunge cu masina personala, rent a car,  ATV sau scuter, desi ultimele doua variante nu sunt foarte recomandate. Drumul este format din serpentine destul de periculoase iar scuter-ul sau ATV-ul nu pot fi atat de sigure sau stabile ca o masina.

Din orice statiune se poate ajunge pe drumul spre Manastirea Anafonitria, respectiv punctul de belvedere de la Navagio. Din apropierea statiunii Laganas incepe urcarea odata cu sfarsitul satului Lithakia. In numai cativa kilometri se ajunge in satul Kiliomeno unde se gaseste cea mai veche casa de pe insula. Odata trecuti de centrul satului Kiliomeno, dupa Biserica Agios Nikolaos, la iesire din sat, exista un indicator spre stanga (Korakonissi).

Din acest punct se fac 7 km pe serpentine cu peisaj superb si panorama, spre partea Vestica a insulei Zakynthos. Drumul se termina brusc cu un mic loc de parcare neamenajat.

De acolo, pe jos, se ajunge usor la Korakonissi coborand cateva trepte. Peisajul este spectaculos!

Korakonissi este o insula desprinsa din Zakynthos si aproape unita printr-un promontoriu de „insula mama”. Din cauza conditiilor climatice, tavanul grotei, care se gasea pe aceasta insula, s-a prabusit scotand la iveala o arcada de piatra magnifica. Cu greutate si cu mare atentie se pot escalada pietrele si se poate urca pe insula Korakonissi chiar in apropierea arcadei. Pentru pasionatii de snorkeling si scufundari, locul este ideal. Sub arcada, lumina venita din larg scoate in evidenta culoarea albastru-neon a apei, efect ce poate fi admirat si in partea Estica a insulei in zona numita Blue Caves, aproape de Cape Skinari. In micile gaurele formate de valuri in roca, se izbesc valurile iar apa ramasa se evapora din cauza caldurii excesive, rezultand sare de mare naturala, ce poate fi folosita in bucatarie. Locul este preferat in special de localnici sau putinii turisti care au aflat de aceasta superba Insula.

In timpul verii se poate petrece o jumatate de zi sau chiar o zi intreaga aici, pentru baie, plaja si snorkeling.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *