10 Motive sa vizitezi Milano

Milano este prin definiție un oraș al shopping-ului, mai ales ca noile trend-uri în moda sunt date întregii lumi pe axa : LondraParisNew YorkMilano, nu neapărat în aceasta ordine.
 

Pentru oferte City Break Milano click PARALELA 45 COLENTINA

Orașul Milano, modern, este înțesat de magazine de renume internațional precum Gucci, Versace, Louis Vuitton, Hermes, Prada, Zara, Berska și lista continua….
Zona adiacenta pieței del Duomo, mai ales Galeriile Vittorio Emanuele II sunt înțesate cu magazine de haine.

Milano însă nu înseamnă doar moda!

Infrastructura foarte bine pusa la punct te poate duce rapid dintr-un colt în altul al orașului și poți vizita o sumedenie de lucruri interesante. O călătorie cu metroul costa 1,5 euro/ persoana (anul 2016) sau poți opta pentru un abonament de o zi ( 24 ore) cu calatorii nelimitate la numai 4,5 euro/ persoana.
Dacă te poți dezlipi de la shopping sau de la mai noul „Window Shopping” îți sugeram 10 motive sa vizitezi orașul 

Milano:1. Duomo
Duomo di Milano este poate cel mai cunoscut loc din orașul MilanoPiazza  del Duomo este locul ideal de unde sa începi vizita în Milano. Dimineața coada la casa de bilete este mai mica iar vizita în interior mai liniștită.  Duomo di Milano este  probabil cea mai mare construcție gotica din lume, construita din marmura alba, decorata cu 3400 statui interesante printre care și celebra Madonnina,  simbolul orașului Milano.
Nu trebuie ratata vizita pe terasa Domului. Fie ca urcați cu liftul sau pe scări,  vizita pe acoperișul Domului oferă o superba panorama asupra statuilor ce ornează Domului dar și asupra orașului Milano.
Duomo di Milano și Piazza del Duomo sunt doua locuri ce trebuiesc neapărat incluse pe lista de „to do” în Milano.

2. Galeriile Vittorio Emanuele II
Galleria Vittorio Emanuele uneste Piazza del Duomo cu Piazza della Scala si conține magazine de firma, restaurante luxoase și hoteluri. O plimbare prin Galleria Vittorio Emanuele va poate transpune pentru câteva clipe într-o lume luxoasa plina de produse de firma, oameni îmbrăcați eleganti și turiști ce pozează frenetic galeria.
Nu uitati de celebrul taur, creeat din mozaic si aflat pe pardoseala galeriei,unde, atât localnicii dar mai ales turiștii pun călcâiul în mica groapa formata în zona testiculelor si fac o întoarcere de 360 grade. Acest lucru se pare ca aduce noroc! Dacă nu doriți sa încercați acesta rotire, admirați taurul superb creeat din mozaic.

3. Navigli
Zona Navigli este o zona pur turistica, având o sumedenie de restaurante, baruri, discoteci și terase. Ceea ce atrage puhoiul de turiști în fiecare vara este sistemul de canale și poduri interesante ce fac trecerea dintr-o parte în alta a cartierului.
În timpul verii, canalele oferă o atmosfera romantica, ducând cu gândul la celebra Veneției. Seara, atmosfera „se încinge” iar turiștii pot petrece pana târziu în noapte.

 

 

4.  Biserica Santa Maria delle Grazie-Cina cea de taina
Biserica Santa Maria delle Grazie poate fi vizitata fără taxa de intrare zilnic, exceptând ziua de Luni a săptămânii. Biserica este renumita datorita faptului ca aici se găsește celebra pictura Cina cea de Taina a lui Leonardo da Vinci. Celebra fresca, aflata într-o avansata stare de degradare, datorita tehnicilor folosite de artist, poate fi vizitata contra unei taxe de vizitare de 6,5 euro/ persoana și a unei rezervări făcute online în prealabil. Rezervarea se poate face aici.

5. Castele Sforzesco
Castello Sforzesco este o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare, o construcție maiestuasa ce se ridica semeț în centrul orașului.

6. Sant’ Ambrozie

7. Monumentale

8. San Bernardino alle Ossa

9. Teatro alla Scala

10. Pizza, pasta, penne. ..basta!

 

Bucătăria italiana este renumita internațional pentru produsele de calitate și rețetele pline de savoare. În Milano, la fiecare colt de strada se găsesc restaurante care servesc pizza si paste. Neapărat încercați aceste feluri de mâncare gătite la ele acasă!

 

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *