Eco Caribe Tour – Republica Dominicana

5/5 - (1 vote)

Eco Caribe Tour  – Republica Dominicana este un program interesant ce poate fi achizitionat la fata locului de catre turistii care ajung in Republica Dominicana.

 In Republica Dominicana sunt foarte multe lucruri interesante de facut in special la capitolul excursii optionale.

Agentiile de turism locale si birourile de rezervari ale hotelierilor ofera diverse programe atractive pentru toate gusturile si categoriile de varsta.

Turistii aflati in vacanta pot opta pentru parcuri tematice, excursii de o zi in orasul capitala Santo Domingo, programe de innot cu delfinii, croaziere spre Insula Saona sau mici tururi de insula numite Safari sau Eco Tour.

Programul efectuat de grupul pe care l-am insotit s-a numit Eco Caribe Tour si a fost o incursiune de aproape o zi in zona Bavaro, pe plantatiile de cafea si cacao, trestie de zahar, la fabrici de trabucuri dar si binemeritate pauze pentru plaja sau echitatie.

Turul nostru a inceput la 7.00 am cu preluarea noastra de la hotelul unde am fost cazati.

Inca de la inceput am fost impresionati de mijlocul de transport cu care am efectuat turul. Acesta era un fost school bus american transformat cu gust intr-o adevarata “bestie” gata sa transporte turistii in jungla dominicana. Acoperisul era acoperit cu paie iar interiorul pictat cu diverse motive florale si animale specifice junglei era  echipat cu tot ce trebuie: bar, bautura, dj si evident echipaj.

Am avut cu noi un ghid, un fotograf, o barmanita si evident un sofer  O adevarata echipa!

Hazlii si foarte energici membrii echipajului ne-au transmis o adevarata stare de bine si ne-au facut sa ne  simtim exact ca in Caraibe.

Totul a inceput evident cu un shot de Mamajuana, bautura traditionala din Dominicana, facuta din vin, rom, miere si multe mirodenii. Tare si aromata a pus sangele in miscare si a impus ritmul de merengue al excursiei.

Am strabatut stradutele satelor din zona Bavaro si am facut prima oprire la casa unei vrajitoare locale. Aceasta ne-a intampinat intr-un halat negru, cu trabucul aprins in gura si ne-a spus fiecaruia viitorul. Noi romanii nu suntem foarte impresionati de astfel de aparitii dar casa acesteia si o alta casa apropiata ne-au atras atentia – curiosi sa vedem cum locuiesc dominicanii mai putin instariti. Gradinile caselor pline de platanias, passion fruit si alte fructe si plante exotice a fost o alta atractie importanta.

Plecand de la vrajitoare,  am strabatut sate mai instarite spre zona centrala a orasului Bavaro unde am vizitat Basilica. Mare si impunatoare, dar plina de oameni, datorita faptului ca am prins slujba, basilica a fost un bun repaos pentru socializare si mici cumparaturi.

Strazile salelor din apropierea orasului Bavaro arata vizitatorilor  intradevar viata de zi cu zi a locuitorilor acestei frumoase insule. Carmangerii (cu carnea atarnata in carlig de acoperis), tarabe cu fructe exotice si alte dulciuri,” benzinarii sub forma de taraba”(adica la tarabe aveau bidoane pline cu benzina sau motorina pe care le comercializau), spalatorii auto transformate in adevarate baruri ( pana cand masina este spalata si uscata, pasagerii beau si se distreaza ascultand muzica si dansand), masini de 4 locuri in care sunt inghesuiti 10 pasageri, 4/5 persoane pe o motocicleta si lista poate continua…

Urmatoarea noastra oprire a fost la o scoala locala intr-un sat specific dominican.

Desi era ziua de Duminica, copii erau chemati la scoala sa stea in banci,ca noi, vizitatorii, sa ne facem o mai buna idee asupra claselor si a sistemului de invatamant. Pentru acest lucru, copii primeau ca recompensa jucarii si dulciuri. Senzatia de a vedea acei copii a fost unica! Ne-am dat seama ca, desi nu ne convin mai multe lucruri, suntem foarte norocosi spre deosebire de alte popoare…

Am continuat excursia cu o scurta oprire intr-o plantatie de trestie de zahar si am ajuns la o ferma unde am fost pur si simplu incantati de faptul ca am vazut plantatii de cafea, cacao, star fruit, ananas, platanias  si alte fructe exotice.

Aici am avut ocazia sa facem mici cumparaturi si am gustat cacao proaspat rasnit cu miere si banane  culese direct din copac. Ce gust!!!

Ultima parte a incursiunii noastre in viata si spiritul dominican a fost o pauza la o ferma construita exact pe plaja!

Acolo am avut inclus pranzul dar mai important a fost faptul ca am avut timp liber pentru plaja/baie si echitatie. Proprietarii au oferit cai celor care au dorit sa faca echitatie pe nisip iar altii au optat pentru plaja/baie sau odihna intr-un peisaj idilic cu plamieri , nisip fin si mare inspumata.

Intoarcerea la hotel a fost in jurul orelor 16.30-17.00 dupa ce pe traseu am mai fost alimentati cu mamajuana si Cuba Libre din abundenta. Pe tot parcursul calatoriei membrii echipei Eco Caribe Tour au facut animatie de calitate cu glume, muzica buna, dans si buna dispozitie.

O excursie reusita ce nu merita ratata daca ajungeti in Republica Dominicana!

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *