Piccadilly Circus

DSCF2744

Piccadilly Circus este o intersectie construita in 1819 menita sa uneasca  Regent Street cu alte artere comerciale din zona Piccadilly, fiind una dintre cele mai aglomerate piete din Londra.  Aceasta intersectie uneste zona teatrelor de pe Shaftesburg Avenue cu Coventry Street spre Leicester Square si Glsshouse Street. Datorita traficului intens  Piccadially Circus  a devenit un loc de intalnire si o atractie turistica. Piccadilly  Circus este cunoscuta pentru reclamele luminoase tip neon care se gasesc pe fatada cladirilor din partea Nordica, dar si datorita fantanii memoriale Shaftesbury unde se gaseste statuia zeului Anteros (confundat cu Eros, fratele lui geaman). Este inconjurata de cladirea London Pavilon si teatrul Criterion. Sub aceasta piata se gasete cea mai mare statie de metrou.

Numele de Piccadilly apare pentru prima oara in 1626 ca Piccadilly Hall, numit dupa casa unui croitor Robert Baker, care vindea Piccadils ( gulere rotunde cu multe straturi din dantela foarte moderne in secolele XVI-XVII. Rondul si-a pierdut forma circulara in 1886 odata cu constructia bulevardului Shaftesbury Avenue.

DSCF2745

Statia de metrou Piccadilly a fost deschisa pe 10/03/1906. Primele reclame publicitare luminoase au aparut in 1910, iar in 1923  fatada cladirii London Pavilion a fost decorata cu astfel de semne. Semafoarele au fost instalate  pe 03/08/1926. Fantana memoriala Shaftesbury a fost ridicata in 1893 pentru a comemora munca filantropica a lui Anthony Ashley Cooper, conte de Shaftesbury. In prezent  numarul reclamelor luminoase ce erau odinioara simbol al acestei piete s-a redus in ultimul timp datorita chiriilor mari.

Statuia lui Anteros,care in mitologia greaca este zeul dragostei reciproce, a fost prima statuie din lume turnata din aluminiu si asezata pe o fantana din bronz ce are motive marine.

Teatrul Criterion se gaseste pe latura Sudica a intersectiei, are o capacitate de  600 de locuri si se gaste la subsol. London Pavilion se afla pe partea Nordica a intersectiei si serveste in prezent  ca Music Hall.

DSCF2746

Fraza ” Este ca Piccadilly Circus” este folosita adesea de englezi cand doresc sa descrie un loc foarte aglomerat. Se spune ca daca stai suficient de mult timp in Piccadily ajungi sa te intalnesti cu toti cunoscutii tai.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s