Covent Garden

DSCF2733

Covent Garden este un district al Londrei, renumit pentru  fosta piata de fructe si legume pe locul caruia se gasesc centre co,erciale, baruri si cafenele. Nu departe de acest loc centrul se ridica maiestoasa cladirea Royal Opera House care in lume e cunoscuta ca  Opera de la Covent Garden pe a carei scene au urcat nume sonore ale operei si operetei precum: Pavarotti. Placido Domingo dar si soprana de origine romana Angela Gheorghiu, o voce cunoscuta in intreaga lume.

DSCF2739

In 1654  cand a aparut  mica piata de legume si fructe nimeni nu a anticipat ca va pune amprenta asupra acestui district. Treptat, restaurante, terase magazine au inceput sa apara iar in sec XVII zona era renumita pentru prostitutie.  In secolul al XVIII-lea,  vedete locale ale acelei perioade  au sustinut in aceasta piata spectacole improvizate, iar cu timpul aceasta zona a devenit cunoscuta pentru divertismentul care il ofera. In fosta piata de legume si fructe in fiecare zi exista sectacole,cu exceptia zilei de Craciun.  In 1960 traficul infernal a facut ca piata de legume sa fie mutata iar in cladirea fostei pieti s-au mutat magazine, baruri si cafenele. Covent Garden are peste 60 de baruri si pub-uri,de unde poti privi la spectacolele londoneze ce au loc din ora in ora In curte au loc doar concerte de muzica clasica.

DSCF2736

Royal Opera House sau Covent Garden a fost construita ca Teatrul Royal in 1732 de catre Edward Shepberd. Cladirea actuala este a treia pe aceeasi locatie  celelalte au fost distruse in urma incendiilor ce au avut loc in 1808 si 1857. Royal Opera House are o capacitate de 2268 locuri.

DSCF2796

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s