Buckingham Palace

DSCF2702

Buckingham Palace

Palatul Buckingham este resedinta oficiala si pricipalul loc de munca al Monarhiei Britanice. Casa care formeaza centrul palatului a fost construita in 1703 pentru Ducele de Buckingham. Planul a fost al unei al unei case mari cu trei nivele, un corp central si doua aripi mici pentru servitori. Casa Buckingham  a fost vanduta de catre descendentul Ducelui de Buckingham, Sir Charles Sheffield in 1761 lui George al III-lea pentru suma de 21 000 pounds aproximativ 2, 75 milioane pounds echivalent in 2013.

DSCF2658

Palatul Buckingham a devenit resedinata Monarhiei Britanice in 1837, odata cu regina Victoria, care a urmat regelui William al IV-lea, dar care a murit inainte de finalizarea constructiei.  La inceputuri palatul nu era chiar atat de luxos. Cosurile scoteau atat de mult fum in interior incat au trebit sa fie stinse focurile.  Ventilatia era prost facuta si de aceea interiorul mirosea ingrozitor.

DSCF2664

Se spune ca servitorii erau foarte lenesi si ca palatul arata neingrijit. Toate aceste probleme s-au terminat odata cu casatoria Reginei Victoria in 1840 cu Printul Albert. In timpul Reginei Victoria, Palatul Buckingham gazduia foarte des baluri, diverse ceremonii regale, investituri si diverse prezentari.  Ramasa vaduva in 1861, regina s-a retras din viata publica si a decis sa se mute la Castelul  Windsor.

Lasat in paragina mai multi ani, Palatul Buckingham a inceput sa se degradeze iar in una din zile pe poarta palatului a fost gasit un anunt; „Acest palat  sa fie inchiriat sau vandut, in consecinta cu declinul financiar al propietarilor”. Fortata de public regina s-a intors sa locuiasca la palat.

Palatul masoara 108 metri  lungime, 120 metri latime , este inalt de 24 metri si are 77 000mp. Pe vremuri tinuta vestimentara la palat era stricta. Barbatii trebuiau sa poarte uniforma militara, iar femeile tinute de seara iar pe cap tiare sau pene. Dupa primul razboi mondial, regina Mary a dorit sa urmeze tendinetele in moda si a scurtat fusta cu cativa centrimetri. Regele George al V-lea nu a fost foarte incantat. In schimb Regele George al VI-lea si Regina Elisabeth au aprobat fusta mai scurta pe timpul zilei. In ziua de astazi nu exista o anumita tinuta vestimentara. Cei mai multi barbati aleg sa poarte uniforma sau costum.

Prezentarea fetelor aristrocate monarhilor se facea in Sala Tronului. Aceste fete se numeau „debutante” si puratu rochii de seara iar pe cap pne de strut si intrau in sala pe o anumita coregrafie facand reverente. In 1958, regina a interzis aceste ceremonie inlocuind-o cu Garden Parties. Astazi Sala Tronului este folosita pentru diferite receptii, jubileul reginei si este locul unde se fac fotografii monarhilor cu diferite ocazii.

O carte publicata in 1999 mentioneaza faptul ca palatul contine:

– 19 „State rooms”;

– 52 dormitoare principale;

– 188 dormitoare pentru angajati;

– 92 birouri;

– 78 bai.

Desi pare mare, este defapt modest in comparatie cu cu Palatul Imperial din Saint Petesburg, Palatul Regal din Madrid sau Platul din Stockhlom. Victoria Memorial a fost creat de sculptorul Sir Thomas Brock in 1911 si pus in fata portii principale a palatului. Strada The Mall, uneste Admiraltly Arch( strabate pe langa parcul St Jame’s) cu Victoria Memorial. Este o strada pe unde sosesc coloanele oficiale la Palatul Buckingham. Este locul principal al capetelor incoronate si  oficialilor care vin  la sarbatoarea Trooping the Colour. Aceasta este o ceremonie (o parada militara) facuta de regimentele Britanice si ale CommonWealth-ului. Regina inspecteaza armata, in  Green Park, au loc 41 salve de tun, aviatie, etc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s