Big Ben

DSCF2851

Big Ben este porecla turnului cu Ceas care oficial acum are denumirea de Elisabeth Tower, dupa jubileul de Diamant al Reginei din 2012. Turnul a fost terminat in 1858 si a avut aniversarea de 150 de ani pe 31/05/2009. Turnul este un simbol al Londrei si este conceptia arhitectului  Pugin, ultima lucarea inainte de a innebuni si de a muri. Turnul este construit pe o fundatie de beton adanc infipta in pamant. Ceasul se gaseste la 55 de metri deasupra solului.

DSCF2838

Desi este o atractie foarte cunoscuta in lume, interiorul nu este deschis publicului din afara Regatului Unit. Rzidentii au acces la vizite organizate in avans. Turnul nu are lift dar are 334  scari  piatra. Diametrul ceasului are 7 metri si este construit din 312 piese din sticla de opal. Ceasul a fost inceput de John Dent si termiat dupa moartea lui, de fiul vitreg Fredrich Dent in 1854.  Pendulul are 4 metri lungime, 300 kg si bate la fiecare doua secunde.

DSCF2867

Mecanismul ceasului este pus intr-o camera speciala si cantareste 5 tone. Pe partea superioara a pendulului este un loc unde se pune monede de 1 penny pentru a regla timpul. Adaugarea sau scoaterea unei monede modifica viteza mecansmului cu 0,4 secunde/zi. Clopotul cel mare, numit si Big Ben,   cel original avea 16, 3 tone si data din 1856. Clopotul a fost adus cu ajutorul a 16 cai si la testare s-a spart. In 1858 s-a turnat alt clopot de 13,7 tone. Acest clopot s-a fisurat dupa 2 luni.

DSCF2897

A fost taiata partea fisurata si turnat continut doar in acea zona. Clopotul a fost intors, iar ciocanul bate acum in alta parte pentru a-l proteja . Clopotul ” Great Paul”de 17 tone este cel mai mare din Marea Britanie.

DSCF2898

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s