Statiunea Kefalos – Insula Kos

5/5 - (1 vote)

Kefalos este un sat absolut superb situat in partea sudica a insulei Kos la aproximativ 40 km distanta de orasul capitala. Satul Kefalos impresioneaza prin peisaj, stil architectural si plajele sale minunate aflate intr-un golf natural.

Cum ajung in Satul Kefalos?

Din orasul Kos se pleaca spre partea Vestica a insulei urmand indicatorul de Tigkaki si/sau Mastichari.

Drumul nu este complicat datorita faptului ca pe Insula Kos exista un drum principal(sa ii zicem drum national) din care se ramifica alte drumuri secundare spre diferitele sate sau statiuni. Traseul se termina exact in satul Kefalos.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici.

Kefalos

Kefalos este cel mai sudic sat al Insulei Kos si are o populatie de aproximativ 1000-1200 locuitori.

Kefalos este compus din satul de sus, aflat pe colina ce flacheaza spatele golfului si statiunea Kefalos ce se gaseste in apropierea plajei. Locuitorii satului Kefalos traiesc pe timpul verii in statiuni, avand mici afaceri, magazine, taverne sau mici pensiuni iar pe timpul iernii “urca” sa locuiasca pe versant in satul de munte. Kefalos inseamna in limba greaca “cap” si se refera la engezescul ”cape” ( ex. Insula Capului Verde) datorita pozitionarii in extremul Sud al insulei Kos.

Kefalos este o statiune linistita preferata in special de turistii veniti din Anglia. Multe case vechi, traditionale, au fost cumparate in timp de englezi, reconditionate si incluse in circuitul turistic. Exista o strada principala ce duce spre satul de sus de pe versant, pe care se gasesc taverne, cafenele, magazine de suveniruri si supermarket-uri. O alta strada paralela cu cea principala este promenada, care se gaseste in apropierea plajei. Si acolo se gasesc taverne, psarotaverne (restaurante pescaresti) si mici magazine. Cateva hoteluri pot fi gasite la intrarea in satul Kefalos, baza hoteliera fiind formata in special din apartamente de inchiriat ( tip studio) si hoteluri de 2* si 3*.

Kefalos are o plaja superba! Golful natural o fera un peisaj incredibil si face ca o parte importanta a plajei sa fie ferita de valuri mari. Plaja statiunii Kefalos este cu nisip si pe alocuri mici pietricele si cu intrare lina in apa. Peste tot se gasesc beach bar-uri de unde se pot inchiria la preturi modice sezlong-uri si umbrelute si din loc in loc exista spatii de schimb si dusuri pe plaja (gratuite). La plaja Kefalos exista centre de rent a boat, sporturi nautice motorizate si nemotorizate: se pot inchiria hidrobiciclete sau se poate face sailing si windsurfing.

In interiorul golfului  Kefalos exista o mica insula incredibil de frumoasa pe care exista o singura constructie: Biserica Agios Stefanos. Insula se situeaza foarte aproape de mal astfel incat poate fi vizitata cu barca cu hidrobicicleta sau chiar innot. Mica bisericuta impresioneaza prin pozitionare, frumusete si simplitate.

In imediata apropiere a statiunii Kefalos se gaseste Plaja Paradise, una dintre cele mai cunoscute si mai frumoase plaje ale Insulei Kos, plaja cu nisip fin si o lungime de 3,5 km.

Pont!

Daca doriti o panorama extraordinara asupra golfului si a plajei Kefalos urcati in satul de munte ce se afla pe versant. Acolo se gaseste un punct de belvedere interesant ce ofera privelisti incantatoare. Daca doriti in schimb sa aveti o panorama frumoasa asupra insului ce adaposteste Biserica Agios Stefanos va trebui sa iesiti din statiune urmand indicatorul de Mastichari sau Kos iar la iesirea din statiune, pe serpentine, exista un punct de belvedere ce ofera aceasta posibilitate. Sfatul nostru este sa mergeti in ambele locatii!

Daca doriti o vacanta linistita, de relaxare cu peisaj superb si excursii optionale interesante vizitati Inula Kos  si statiunea Kefalos.

Deplasare efectuata cu agentia Paralela 45 

Pentru oferta Insula Kos click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *