Parga Beach – Parga

Una dintre cele mai frumoase plaje ale statiunii Parga este plaja cu acelasi nume Parga Beach.

Coasta marii Ionice este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Grecia. Plaje late, nisipoase, culmi muntoase abrupte si mici insulite situate in apropierea malului. Printre cele mai cunoscute plaje ce pot fi gasite in zona Parga mentionam: plaja Valtos, plaja Kryoneri, plaja Piso Kryoneri, plaja Lichnos, Sarakiniko, Ai Giannakis si lista poate continua cu plaje micute si izolate, aflate intre culmi muntoase abrupte, ce pot fi accesate cu dificultate.

Pentru oferte cu autocarul Parga click PARALELA 45EXPERIENCE

Pentru cazari individuale click PARALELA 45 EXPERIENCE

Cum ajung la Parga Beach?

Din centrul statiunii Parga se poate ajunge usor la plaja Parga Beach atat pe jos cat si cu masina. Fiind foarte aproape de centrul statiunii, recomandam o plimbare placuta de la hotel pana la plaja, locurile de parcare fiind foarte putine si greu de gasit. Daca totusi se impune transportul cu masina, se poate parca pe stradutele invecinate plajei, in partea stanga ( cum privim in directia marii).

Pentru traseul pietonal va anexam link-ul Google maps aici

Parga Beach

Parga Beach este a doua plaja ca importanta a zonei, dupa Valtos Beach, dar si cea mai aglomerata datorita dimensiunilor reduse si a numarului mare de turisti ce sososesc pe aceasta plaja. Turistii sosesc la Parga Beach, datorita comoditatii (Valtos Beach este un pic mai indepartata fata de centrul statiunii) dar si datorita peisajului spectaculos( in fata plajei se gasesc cateva insule interesante)

Parga Beach este flancata in partea dreapta de centrul statiunii si de colina ce gazduieste semet in varf fosta fortareata venetiana si in partea stanga de unitati hoteliere si colina ce desparte zona Parga de Lichnos Beach (intre Parga Beach si Lichnos Beach se mai gasesc cateva plaje mici: Krioneri si Piso Krioneri) In imediata apropiere a malului se intrezaresc mai multe insulite,  nelocuite, bucati de roca ce se ridica din valurile inspumate ale marii Ionice.

Datorita asemanarii cu un usturoi, prima insula ce se zareste in partea stanga se numeste Skordo (usturoi), urmatoarea Cremidi(ceapa) si cea mai mare si mai impresionanta se numeste Panagia (Fecioara Maria) datorita unei mici biserici ce se gaseste acolo si care poarta hramul Fecioarei Maria.

La insula Panagia se poate ajunge cu ajutorul unui water taxi, ce poate fi procurat din zona portuara – 2 euro/persoana) sau curajosii pot ajunge inot (distanta fiind mica).

Plaja Praga Beach este o plaja amenajata cu sezlong-uri si umbrelute ce pot fi inchiriate sau se poate pune prosopul in mod gratuit. Parga Beach este o plaja cu nisip fin si intrare lina in apa dar in larg cateodata pot fi curenti destul de periculosi.

In spatele plajei se gasesc cateva taverne, cafenele si mici barulete iar la o aruncatura de bat se gaseste centrul comercial si promenada.

Nu iti poti dori mai mult decat o zi relaxanta de plaja cu toate facilitatile in imediata apropiere.

Parga Beach se afla in imediata apropiere a plajei Valtos, cele doua plaje fiind despartite de o culme muntoasa in varful careia se afla o fortareata venetiana, un loc deosebit de interesant. Fortareata venetiana este principalul obiectiv turistic al zonei, un loc ce merita vizitat, in special pentru panorama deosebita. De sus, din fortareata, se poate vedea atat plaja Valtos, cat si zona de promenada a statiunii Parga, zona portuara si intreaga statiune.
Micile insulite care se gasesc la mica distanta de plajele din Parga pot fi observate si fotografiate din zona fortaretei. Doua insule mai mici se numesc Skordo si Kremidi, datorita formei lor mai atipice. Scordo inseamna usturoi. iar Kremidi, ceapa! O alta insula, mai mare ca suprafata, situata la mica distanta in largul plajei Parga Beach, adaposteste Manastirea Panagia, manastire ce poarta hramul Maicii Domnului. Manastirea poate fi vizitata, iar insula este accesibila cu un water taxi sau innot, fiind foarte aproape de plaja.
In afara de cele doua plaje mentionate mai sus, in Parga mai exista inca doua: Krioneri (in traducere: ape reci) si Piso Krioneri (in traducere: in spatele Krioneri), doua plaje nisipoase mai mici, situate intre culmi muntoase, mai retrase, si mult mai frumoase peisagistic comparativ cu Valtos si Parga Beach.
Atat vara, cat si iarna, daca sunteti in apropierea acestei statiuni, in trecere, va sugeram sa ramaneti macar pentru o mica pauza de cafea sau frappe si, cu siguranta, peisajul, locul si oamenii va vor cuceri. Daca planuiti sa veniti in Parga pentru un sejur de cateva zile, o saptamna sau chiar mai mult, va asiguram ca ati luat decizia potrivita!
Curiozitati

Ibrahim, celebrul personaj din pelicula Suleiman Magnificul era originar din Parga.
In secolul XVI, celebrul pirat Hayreddin Barbarossa a atacat Parga, a cucerit si a ars fortareata.
In fata zonei portuare a statiunii Parga se afla o insula mai mare unde a fost construita mica bisericuta Panagia. Se poate ajunge acolo usor cu un water taxi sau chiar inot.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *