Plaja Kathismata – Lefkada

Plaja Kathismata este una dintre cele mai frumoase si mai populate plaje ale insulei Lefkada.

Foarte aproape de statiunea Agios Nikitas se gaseste plaja Kathismata.

Pentru alte plaje din Insula Lefkada click aici

Pentru oferte Insula Lefkada click PARALELA 45 EXPERIENCE

Pentru a ajunge la plaja Kathismata se urmeaza traseul dintre Agios Nikitas spre satul Kalamitsi. La iesire din Agios Nikitas pe dreapta exista un indicator spre Plaja Kathismata. Se coboara pe serpentine drumul ce strabate culmea muntoasa iar la capatul acesteia se gaseste o parcare in apropierea nisipului.

Accesul la aceasta plaja se face usor fata de alte plaje ale insulei.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

In apropierea parcarii se gasesc cateva taverne si cafenele. Tot in aceasta zona se gaseste si Hotelul Sirios, hotel renumit pentru vederea avuta asupra plajei.

Nisipul este fin in lateralele plajei si in apropierea parcarii. Cu cat ne apropiem de mare, apar si pietricelele rotunde si slefuite de valurile marii.

Plaja Kathismata este o plaja amenajata unde se gasesc beach bar-uri care inchiriaza sezlong-uri si ofera bauturi reci dar si locuri unde se poate pune prosopul, pe nisip, in mod gratuit.

Intrarea in apa este lina, progresiva dar nu in toate locurile plajei, asa ca recomandam atentia si supravegherea copiilor.

Fundul apei este format din pietricele dar sunt locuri in care se gaseste si nisip. Destul de aproape de mal adancimea apei creste si este pericol datorita curentilor si a valurilor mari.

Kathismata este una dintre cele mai cunoscute si mai populate plaje ale insulei Lefkada fiind considerata alaturi de plaja Porto Katsiki un simbol al insulei.

Recomandam plaja si baie macar jumatate de zi!

Pentru detalii referitoare la Insula Lefkada click aici

Pentru Excursii Optionale click aici

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie  click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *