Statiunea Potos – Thassos

5/5 - (1 vote)

Statiunea Potos – Thassos este ideala pentru cei care doresc plaja buna, apa curata si viata de noapte activa. Apa marii este limpede si este ideala pentru practicarea de sporturi nautice, iar zona portuara gazduieste mare parte a vaselor pescaresti si de agrement.

Cum ajung in Potos?

Statiunea Potos se gaseste in partea Sudica a insulei Thassos la 45 km de capitala Limenas si 28 km de portul Prinos, in apropierea statiunii Limenaria. Traseul cu masina este simplu, drumul principal al insulei Thassos  fiind bun si deloc complicat.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Statiunea Potos

Statiunea Potos este preferata de tineri pentru viata de noapte un pic mai activa decat in restul insulei. Zona Potos este destul de inghesuita la prima vedere datorita stradutelor mici intesate de magazine de suveniruri si minimarketuri.
Plaja statiunii Potos este destul de lata si nisipoasa si dispune de zone cu sezlong-uri si umbrelute care pot fi folosite de oricine contracost. Zona de faleza este plina de taverne si cafenele care isi prelungesc programul spre orele diminetii pentru a servi si  ultimul client. Cand este senin, de aici se poate vedea chiar si Muntele Athos cu varful Athos, cel mai inalt punct al Republicii Teoctiste.
Pentru cei care doresc sa descopere zone invecinate statiunii Potos recomandam un scurt traseu de 10 km pana in satul Theologos, renumit pentru specificul culinar bazat pe carne de miel si capra. In imediata apropiere se gaseste mica statiune Pefkari cu plaje mici nisipoase si intrare lina in apa sau statiunea Limenaria cu renumita plaja Metalia Beach.

In directia opusa se poate ajunge la Manastirea Arganghelului Mihail unde, in imediata apropiere, se gaseste plaja Livadi.
Cei care doresc sa descopere un pic mai mult decat statiunea Potos pot alege una sau mai multe excursii optionale care se organizeaza din statiune cu ghid vorbitor de limba romana.

Pentru plajele Insulei Thassos click Plajele Insulei Thassos

Pentru statiunile Insulei Thassos click aici

Pentru descrierea Insulei Thassos click aici

Pentru oferte Insula Thassos click PARALELA 45 EXPERIENCE

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *