Statiunea Limenas – Thassos

Aflat pe partea nordica, orientat spre orasul Kavala, Limenas este cel mai mare oras al insulei Thassos, considerat capitala acesteia.

Rutele ferryboat-urilor din Kavala si Keramoti fac legatura dintre continent si Insula Thassos prin orasul Limenas. Totodata, orasul Limenas este o statiune turistica foarte cautata pe plan international.

Există două companii de ferryboat care operează intre Insula Thassos si Continent:
Aneth Ferries  si Thassos Ferries
Traseele maritime sunt:
Keramoti – Limenas (aproximativ 30 min) – Recomandat!
Kavala – Prinos (aproximativ 1.5 ore).
Tarifele biletelor de ferryboat din Thassos variază în funcţie de companie si sezon.
Pentru mai multe detalii despre orar si tarif ferry click aici.

Limenas este considerat un orasel modern, lipsit de agitatie inconjurat de ziduri antice, presarat cu ruine elenistice spectaculoase. Unitatile de cazare sunt diverse in Limenas , de la studiouri si apartamente pana la hoteluri de 3-4* unde turistii pot gasi tot confortul necesar unei vacante de vis.

In partea stanga a zonei portuare se gaseste o plaja ingusta, cu apa cristalin-transparenta unde, in schimbul nisipului, veti gasi pietre de diverse dimensiuni si culori, mare parte a acestora fiind bucati de marmura. Zona portuara este foarte dezvoltata datorita legaturii cu continentul prin curse zilnice de ferryboat. In dreapta zonei portuare se gaseste o zona de promenada cu restaurante si cafele, iar in fata acestora incepe timid, iar apoi, este din ce in ce mai lata plaja statiunii Limenas.

Viata de noapte este destul de activa astfel incat statiunea este recomandata atat celor care cauta liniste cat si celor pusi pe distractie. Zona falezei Limenas este presarata de taverne si baruri care au un program prelungit pana spre orele diminetii. Stradutele intortocheate ascund magazine de suveniruri frumos aranjate, mici minimarketuri si cafenele. Nici Ouzeriile nu lipsesc din peisaj.

Cei care doresc sa descopere un pic mai mult decat statiunea Limenas pot alege una sau mai multe excursii optionale care se organizeaza din statiune cu ghid vorbitor de limba romana.

Pentru plajele Insulei Thassos click Plajele Insulei Thassos

Pentru statiunile Insulei Thassos click aici

Pentru descrierea Insulei Thassos click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *