Plaja Aliki – Thassos

Plaja Aliki este una dintre cele mai cunoscute plaje ale Insulei Thassos. In fiecare sezon estival, aproape zilnic, plaja Aliki este plina ochi de turisti de diverse nationalitati.

Plaja Aliki este recunoscuta datorita unei foste carieri de marmura,parasite  in ziua de astazi,ce se regaseste in imediata apropiere. Tocmai din acest motiv multi turisti confunda plaja Aliki cu Marble Beach sau plaja de marmura. Marble Beach se gaseste pe partea estica a insulei, intre statiunea Golden Beach si zona Makryammos.

Pentru alte plaje din Insula Thassos click aici

Pentru oferte Insula Thassos click PARALELA 45 EXPERIENCE

Plaja Aliki este situata in sud estul insulei Thassos  intre statiunea Kinira si Manastirea Arhanghelului Mihail, foarte aproape de manastire. Urmand drumul principal al Insulei Thassos  dinspre statiunea Golden Beach sau Skala Potamia se trece de zona Kinira, de plaja Paradise (semnalizata  destul de bine!) si se continua pana la plaja Aliki .

Plaja Aliki este usor de reperat datorita masinilor parcate pe drumul principal atat pe partea dreapta cat si pe partea stanga dar si datorita faptului ca se vede usor din masina.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Plaja Aliki – Thassos

Caracteristic plajei Aliki este fosta cariera de marmura, un munte ce a fost treptat indepartat bucata cu bucata, ramanand doar cativa centimetri deasupra marii. Daca veniti dinspre Potos/Limenaria se merge pana la Manastirea Arhanghelului Mihail, se trece de aceasta si dupa 1 km se ajunge la Aliki. Se poate parca in mod gratuit pe marginea drumului principal sau se poate cobori cu masina pe straduta ingusta ce exista in partea stanga in directia marii. Daca veti cobori cu masina in apropierea plajei, nu veti gasi loc de parcare amenajat, dar puteti parca gratuit (in functie de disponibilitatea locurilor) pe strada ingusta, in apropierea tavernelor care flancheaza plaja. De obicei exista persoane angajate care va ajuta sa parcati si sa va indrume, iar apoi “va agata” sa inchiriati sezlong-uri si sa serviti masa de pranz la ei la taverna.

Plaja Aliki dispune de 3-4 taverne care se gasesc pe plaja si care ofera sezlong-uri turistilor. Sezlong-urile nu se inchiriaza dar trebuie sa faceti o mica consumatie: un frappe-2,5 euro/o bere-4 euro/o apa 0.5l -1 euro (anul 2015) . Nu exista loc unde sa puneti prosopul, plaja fiind destul de ingusta si “amenajata” cu sezlong-uri la potential maxim. Tavernele au preturi rezonabile iar mancarea este buna dar nu senzationala.

Plaja Aliki este o plaja cu pietre si pietricele, cu intrare lina si apa turcoaz cristalina. Zona este preferata de cei care practica snorkeling si scufundari, peisajul marin fiind interesant.

In partea stanga a plajei Aliki (cum privim spre mare) exista o poteca, pe culmea muntoasa, ce duce spre fosta cariera de marmura. Nu ratati aceasta scurta plimbare, fosta cariera de maruma fiind un loc interesant plin de bucati de piatra slefuite interesant de vant si apa marii. Se poate ajunge in fosta cariera, la nivelul marii, sau se poate urca usor pe poteca, pe versant pana la un punct de belvedere de unde se poate vedea intreaga zona. Aici se pot face fotografii superbe! Dupa amiaza, la plaja Aliki vin vase de croaziera, pline de turisti, ce servesc aici masa de pranz si au aici o ora la dispozitie pentru baie si plaja. La acea ora plaja Aliki este foarte aglomerata. In partea dreapta a plajei Aliki (cum privim spre mare) exista soseaua principala si o Psarotaverna (restaurant pescaresc) cu mancare buna, preturi rezonabile si priveliste superba asupra plajei.

 

Plaja Aliki este o plaja ce trebuie inclusa pe lista obiectivelor “de vizitat” cand ajungeti in Insula Thassos.

 

Pentru alte plaje din Insula Thassos click aici

Pentru oferte Insula Thassos click PARALELA 45 EXPERIENCE

Pentru descrierea Insulei Thassos click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *