Giola – Piscina naturala

Giola este „o piscina naturala” formata prin prabusirea tavanului unei grote. Aceasta se gaseste in apropierea marii iar apa ce ajunge aici cu ajutorul valurilor mai inalte umple treptat „piscina”. Rocile cazute din peretii stancosi in apa creeaza un peisaj incredibil! Apa este verzui-transparenta, curata si tulburata doar de zecile de turisti ce pot innota simultan in acest loc minunat. Giola este unul dintre cele mai fascinante locuri din Insula Thassos, un loc ce atrage anual mii de turisti.

Pentru alte plaje din Insula Thassos click aici

Pentru oferte Insula Thassos click PARALELA 45 EXPERIENCE

Cum ajung la Giola?

Giola este un loc renumit international dar destul de greu de gasit pe plan local, nefiind foarte bine semnalizat.

Giola se gaseste in Sudul Insulei Thassos intre statiunea Astris si Manastirea Arhanghelului Mihail. Venind dinspre Manastire se urmeaza drumul principal in directia Astris/ Potos. Pe traseu trebuie sa fiti atenti dupa un indicator spre Studios Sirines ce apare pe partea dreapta a drumului in directia de mers dar indica drumul spre stanga. In apropiere ( de data aceasta pe partea stanga a drumului) este un mic indicator spre Giola. Indicatorul este destul de mic si poate fi usor ratat! Drumul spre Giola este greu dar nu imposibil. Mare grija la masinile cu garda joasa! Drumul forestier traverseaza o plantatie de maslini si este plin de indicatoare si sageti ce arata directia Giola. Pe traseu exista o parcare si o mica taverna. Din acel punct (trecand pe langa acea parcare in stanga) drumul incepe sa urce si devine un pic mai dificil. Se poate ajunge pana la taverna Giola unde exista o parcare gratuita (neamenajata).

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Giola – piscina naturala

De la parcare se merge pietonal pe o poteca pietruita pana la Giola. Recomandam sa aveti prosop si palarie de soare. Umbrelutele nu prea folosesc, locul fiind o creasta muntoasa din piatra. Intrarea in apa este un pic dificila pentru cei neexperimentati. Intrarea se face brusc iar pe partea interioara a malului pot fi pietre taioase sau alunecoase si arici de mare. Dar chinul merita!

Zecile de turisti ce vin zilnic isi intind prosoapele in apropierea “piscinei” si se intrec in sarituri. Soarele puternic incinge pietrele si exista riscul unei insolatii, asa ca va recomandam sa nu exagerati cu statul in soare. Marea este destul de agitata si adanca in zona Giola, asa ca baia in mare nu este recomandata celor care nu stiu sa inoate, mai ales copiilor.

Giola este deservita de o mica taverna care se gaseste in partea superioara, aproape de parcare. De acolo se pot comanda bauturi reci sau se poate servi masa de pranz. Aproape zilnic, la orele pranzului, sosesc mici vase de croaziera pline de turisti ce fotografiaza aceasta minune a naturii.

Giola este una dintre atractiile de top ale Insulei Thassos ce trebuie neaparat vizitate.

Pentru alte plaje din Insula Thassos click aici

Pentru oferte Insula Thassos click PARALELA 45 EXPERIENCE

Pentru descrierea Insulei Thassos click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *