Plaja Paradise – Thassos

Plaja Paradise  este una dintre cele mai frumoase si interesante plaje ale insulei Thassos.

Insula Thassos este recunoscuta la nivel mondial pentru plajele sale minunate, idilice. Turisti din intreaga lume vin aici pentru liniste, soare, baie si peisaj.

Cum ajung la Plaja Paradise?

Din capitala Limenas se urmeaza traseul spre statiunea Golden Beach, apoi Skala Potamia si statiunea Kinira. La iesirea din statiunea Kinira, dupa ce se trece de satul Lutra exista un indicator stanga spre plaja Paradise. Drumul spre plaja este o coasta muntoasa neasfaltata, cu pamant rosiatic ce strabate o superba padure de pini. Dupa numai cateva sute de metri de coborare, exista loc de parcare (neamenajat ) fara taxa, la umbra copacilor seculari. De la locul de parcare se mai coboara pietonal, in aceleasi conditii, spre plaja Paradise.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Plaja Paradise

Plaja Paradise este o plaja amenajata cu sezlong-uri si umbrelute (contra cost – 2 sezlong-uri si o umbreluta costa 7 euro – anul 2015).

Plaja Paradise este o plaja cu nisip extraordinar de fin iar intrarea in apa este extrem de lina. Este o plaja recomandata, cu caldura, familiilor cu copii. Plaja dispune de un beach bar (de fapt o Kantina greceasca), ce serveste mici gustari si bauturi reci atat alcoolice cat si nealcoolice. Preturi informative: o bere Mythos la draft – 4 euro si un suc la “doza” 330 ml – 2,5 euro (anul 2015).

Plaja Paradise este flancata de culmi muntoase ce par sa zgarie cerul. In partea dreapta a plajei (cum privim spre mare) se gasesc culmi muntoase ce intra in apa marii, in timp ce in partea stanga sunt stanci impresionante ce ofera mici “ochiuri” de plaja nisipoasa in interiorul acestora. In departare se poate zari Insula Kinira, o insula privata.

Plaja Paradise nu este o plaja cu valuri, fiind mai mult un golf cu ape de culoare verzui, de la aceasta culoare caracteristica venind si denumirea Insulei Thassos drept “Insula de smarald”. Plaja este populata de obicei de turisti din Romania, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Germania si lista poate continua….in special familii cu copii. Este de recomandat sa se ajunga la plaja Paradise dimineata pentru a prinde sezlong-uri (in special in varf de sezon – Iulie, August )– cand Insula Thassos este destul de aglomerata. Daca se prefera varianta de plaja cu prosop propriu, nu este nici o problema! Se poate pune prosopul atat in zona amenajata cu sezlong-uri cat si in micile plaje nisipoase ce exista in zona stancoasa in stanga plajei Paradise. Din cand in cand largul apei este strabatut de mici vase de croaziera ce creeaza valuri, amintindu-ne ca suntem la Marea Egee si nu intr-o piscina. De altfel, apa Marii Egee lasa impresia unei enorme piscine naturale,  datorita apei extrem de curate , cristalin transparente .

Recomandarea Infoholidays.ro este sa nu ratati o jumatate de zi de plaja la Paradise!

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *