Marble Beach – Thassos

Marble Beach este una dintre cele mai renumite si mai cautate plaje ale insulei Thassos. Desi foarte cunoscuta international, Marble Beach este foarte greu de reperat pe plan local din cauza lipsei indicatoarelor.

Cum ajung la Marble Beach?

Sunt trei trasee care duc la Marble Beach,din trei zone diferite :

1. Din soseaua principala ce uneste statiunea Golden Beach cu orasul capitala Limenas exista un prim traseu spre Marble Beach. Acest traseu este cel mai greu dar cel mai interesant si cel mai frumos din punct de vedere peisagistic. Mergand din statiunea Golden Beach  spre Limenas exista o intersectie de unde se poate ajunge in satul de munte Panagia. Se trece de aceasta intersectie (este o curba la dreapta) in directia Limenas, se reduce viteza si se urmeaza prima  sosea la dreapta. Nu exista indicator (de obicei este parcat un autocar alb pe care este mentionata cariera de marmura) iar drumul este format din pietre si bucati de marmura. Serpentinele prafuite coboara printr-o cariera de marmura, inactiva, pe unde trec multe camioane, basculante si buldozere. Praful este omniprezent iar drumul este daunator masinilor, in special celor joase, dar extrem de interesant, datorita carierei si al utilajelor. Din cariera se coboara serpuit pana la plaja.

2. Din capatul stang al statiunii Golden Beach (cum ne uitam spre mare) exista un drum forestier ce ocoleste culmea muntoasa si ajunge la Marble Beach. Traseul este interesant prin prisma unei mici plaje cu nisip fin ce poate fi vizitata pe traseu.

3. Cel mai bun drum spre Marble Beach este traseul care pleaca din zona Makryammos. Din drumul principal ce uneste capitala Limenas cu statiunea Golden Beach se poate ajunge spre cunoscutul Hotel Makryammos Bungalows. Drumul sprea cest hotel este indicat din soseaua principala. La poarta de intrare in complex se gaseste o sosea in partea dreapta. Nu il ratati pentru ca nu intrati  in complexul hotelier. Acel drum continua pana la Marble Beach. Pe traseu se mai poate vizita o plaja extrem de frumoasa, comparabila cu Marble Beach.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Marble Beach 

In acest sezon  (2015) Marble Beach este o plaja neamenajata fara sezlong-uri sau umbrelute,fara un beach bar sau magazine,taverne. Anul acesta (2015) insa a inceput constructia unui beach bar/taverna si cu siguranta plaja va fi in scurt timp una amenajata. In spatele plajei exista cativa maslini seculari,la umbra carora se poate parca (gratuit) masina. In spatele acestor copaci se ridica semet culmile muntoase si cariera de marmura. Plaja este formata dintr-o combinatie de nisip fin si spartura fina de marmura. Culorea alba a marmurei ce se regaseste pe fundul apei,scoate in evidenta “verdele” apei rezultand un spectacol de culori. Intrarea in apa este lina,in schimb la mica distanta  de mal devine foarte adanca (spre deoasebire de alte plaje precum Paradise Beach, Livadi, Metalia sau Tripiti Beach ). In partea dreapta (cum ne uitam in directia marii) exista zona portuara de unde se incarca blocurile de marmura. Zona poate fi explorata si contine dana portuara,macarale,munti si blocuri imense de marmura.

Pont de calatorie

De la plaja Marble Beach exista drumuri forestiere atat in partea dreapta cat si in partea stanga (cum ne uitam in directia marii). Pe ambele drumuri exista foarte aproape plaje interesante  ce pot fi incercate. In partea dreapta, dupa ce trecem de zona portuara exista o plaja cu apa turquaz si nisip fin. La pranz , vasele de croaziera vin si acosteaza in larg, lasand sutele de turisti sa se balaceasca in  acest peisaj idilic. Pe plaja exista si un hotel neterminat .In partea dreapta a plajei Marble Beach exista o plaja mica dar superba! Un golf cu apa turquaz si nisip amestecat cu spartura de marmura, un loc unde de obicei vin cei ce inchiriaza mici ambarcatiuni de 2-4 persoane sau cei care au yacht-uri. Ambele plaje care se gasesc langa Marble Beach  sunt neamenajate , astfel incat va sugeram sa veniti pregatiti cu prosop, umbreluta, crema de soare si o lada frigorifica cu bautura rece.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *