Mancarea greceasca – un deliciu / Zakynthos

Specificul locului include branza Lathotiri – feta tinuta cateva luni in ulei de masline si Kuneli stifado – tocanita de iepure cu scortisoara si bucati de feta. 

Insula Zakynthos poate fi pentru pofticiosi o destinatie culinara de marca.

Binenteles, in aceasta superba insula se gasesc si alte preparate specific grecesti: Saganaki, Tzatziki, Bifteki, Souzoukakia, Souflaki si lista poate continua….

Recomandam  Taverna Greek Obelix din statiunea Tsilivi, pentru personalul simpatic, mancarea traditionala delicioasa si atmosfera calda si primitoare.

Cu ajutorul colegului Nikos, patron al acestei taverne, am incropit o mica galerie foto ce contine si cateva cuvinte despre fiecare preparat.

Mancarea greceasca – un deliciu / Zakynthos

In Insula Zakynthos sunt multe locuri unde se mananca bine, atmosfera este placuta si peisajul deosebit. Un astfel de loc care combina toate aceste calitati si chiar mult mai mult l-am gasit in apropierea crucei de la Schiza, Satul Kampi, pe partea Vestica a Insulei Zakynthos. Locul este renumit pentru superbul asfintit ce poate fi admirat si pentru atmosfera romantica. Am incercat si noi acest loc si ne-a placut foarte mult!

Cum ajung in Satul Kampi?

Traseul este foarte simplu. Se pleaca din orasul Zante in directia statiunii Laganas iar de acolo se urmareste indicatorul satului Lithakia. De aici incep serpentinele spre salete Kiliomenos si Ag. Leon. Aproape de intrarea in satul Exo Hora exista un indicator stanga pentru satul Kampi si se observa pe partea stanga in directia de mers Crucea de la Schiza, mare impunatoare. De la aceasta schimbare de directie mai sunt 2 km de parcurs pana la taverne.

Satul Kampi se gaseste pe versantul care coboara direct in apele marii Ionice, formand golfuri spectaculoase cu apa cristalina. Tavernele se gasesc la marginea „prapastiei” avand panorama asupra marii si a golfurilor superbe. Oamenii sunt extrem de primitori iar mancarea de foarte buna calitate, locul nefiind o zona foarte frecventata de turisti. Perioada de maxima aglomeratie este la apus cand zeci de turisti vin pentru cina si pentru a admira renumitul apus de soare din Zakynthos.

O experienta indedita ce trebuie incercata!

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *