Laganas

Laganas se situeaza in sudul insulei Zakynthos si este cunoscuta de toti tinerii care isi doresc sa petreaca pana dimineata in cluburile si barurile amplasate in statiune, fiind si una dintre atractiile acestei zone.Aceasta statiune este frecventata in special de tinerii din Marea Britanie, Serbia, Suedia si Germania

 Laganas are cea mai mare si cea mai populara plaja din insula Zakynthos si este situata la doar 10 km fata de capitala insulei, Zante. Aeroportul international din Zakynthos se afla foarte aproape de regiunea Kalamaki si la doar 4 km de Laganas fiind foarte usor de ajuns. Acest mic orasel a cunoscut o puternica dezvoltare, ajungand dintr-o mica asezare de pescari, o statiune infloritoare plina de hoteluri, taverne, baruri, cafenele si cluburi.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici .

Plaja din Laganas este foarte lata, intinsa pe o suprafata de 4 km; nisipul este alb si foarte fin, poate cel mai fin din Insula Zakynthos . Aici mai poti gasi scoici si niste „ghemotoace” de marimea unui ou sau chiar mai mici care sunt formate din alge cu ajutorul curentilor maritimi, un lucru mai rar intanit pe plajele din insulele grecesti.

 Pe plaja sunt amenajate locuri speciale cu sezlonguri si umbrelute. Pentru cei care doresc sa vina cu umbreluta de acasa, e bine de stiut ca pe unele plaje din Laganas sunt interzise amplasarea in nisip a acestora deoarece pot distruge ouale de broasca testoasa. Pe plaja sunt tot felul de baruri, snack- baruri si unele facilitati pentru cei ce vor sa practice sporturi nautice (hidrobiciclete si mini barcute) . Aceasta plaja este cea mai aglomerata plaja din insula, atat ziua, dupa ora 10, cat si noaptea, datorita pub-urilor si cafenelelor pe care tinerii sunt dornici sa le exploreze.O mare parte din Laganas este un Parc National care are ca scop ocrotirea broastelor testoase „Caretta Caretta”. Aceste broscute oceanice migreaza in fiecare an in lunile de vara, in special iulie si august, in acest golfulet din Laganas pentru a-si depune ouale. Broscutele „Caretta Caretta” la maturitate pot cantari pana cateva sute de kilograme, pot atinge o lungime de 2m si au un colorit deosebit care varieaza de la galben pana la maro. Apa din golful Laganas este foarte calda, limpede si transparenta, intrarea se face progresiv, trebuie sa mergi mult in larg pentru ca apa sa iti treaca peste umeri.

Pentru detalii referitoare la Insula Zakynthos click aici

Pentru Excursii Optionale click aici 

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie Laganas click aici 

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *