Plaja Porto Katsiki – Lefkada

Plaja Porto Katsiki este accesibila cu masina personala sau cu autobuzele locale care circula in varf de sezon (desi personal nu le-am vazut niciodata). Unele excursii optionale organizate de agentiile locale includ o scurta oprire la aceasta superba plaja.

Cum ajung la plaja Porto Katsiki?

Pe un drum ingust si intortocheat, dar superb din punct de vedere peisagistic, se poate ajunge din capitala Lefkas pe partea Vestica a insulei.

Din zona de Est se ajunge pe drumul care uneste statiunile Lygia – Nikiana – Nidri – Vassiliki iar din Vassiliki se iau ca reper satele Ag. Petros – Kormilli – Athani – Porto Katsiki.

Odata ajunsi in zona, se poate parca gratuit. In apropierea plajei Porto Katsiki pe versant exista o parcare incapatoare si un mic magazin de unde se poate cumpara o apa, un suc, o bere rece sau ceva de rontait.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Accesul la plaja Poro Katsiki se face coborand o scara un pic abrupta dar nu foarte dificila. Din zona in care se coboara pe plaja se poate merge in partea stanga (cum ne uitam spre mare) acolo plaja fiind mai lata si mai incapatoare. In partea stanga a  plajei se ajunge ocolind o stanca imensa ce intra pana in valurile marii. Ne udam un pic…dar merita!

Plaja Porto Katsiki  este formata din mici pietricele si fire de nisip iar intrarea in apa nu este tocmai progresiva. La aprovimativ 2-3m in larg apa devine adanca. Valurile sunt destul de puternice si de aceea recomandam copiii sa fie supravegheati de parinti.

In spatele plajei versantul se inalta semet spre cer formand un peisaj ireal. Exista si doua grote formate in stanca, acestea fiind folosite atat de turisti cat si de catre comerciantii ambulati ca adapost impotriva soarelui arzator din timpul verii.

Multe persoane prefera sa vina la plaja cu mici corturi care se instaleaza si ofera umbra si adapost impotriva vantului.

Multe persoane prefera sa vina la Porto Katsiki in a doua jumatate a zilei pentru plaja si pentru a prinde asfintitul. Soarele, care intra in valurile marii, ofera un peisaj deosebit si o experienta interesanta, romantica.

Recomandam o jumatate de zi sau chiar o zi intreaga la aceasta superba plaja.

Pentru detalii referitoare la Insula Lefkada click aici

Pentru detalii referitoare la plajele Insulei Lefkada click aici

Pentru Excursii Optionale click aici

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie  click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *