Plaja Megali Petra – Lefkada

Plaja Megali Petra este situata in apropierea satului Kalamitsi pe partea Vestica a Insulei Lefkada. Satul Kalamitsi se gaseste pe drumul dinspre Agios Nikitas spre Agios Petros, respectiv spre satul Athani si Plaja Porto Katsiki.

Cum ajung la plaja Megali Petra ?

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Pentru a junge la  Megali Petra se coboara cu masina pe serpentine pana in apropierea plajei unde exista o mica parcare privata (contra cost), dar in functie de locurile disponibile se poate parca in mod gratuit pe anumite portiuni ale serpentinei.

Din parcare se coboara cateva trepte pentru a ajunge pe nisip. Langa parcare exista o toneta care ofera bauturi reci si mici gustari (la preturi evident mai mari decat in restul insulei)

Plaja este destul de mica dar incapatoare, formata din nisip si mici pietricele.

Megali Petra inseamna Piatra Mare, acest lucru datorandu-se pietrelor imense ce se gasesc pe plaja si in apa. Peisajul este superb!

Intrarea in apa este destul de dificila datorita curentilor puternici formati intre stanci. Apa este adanca inca de la inceput si de obicei sunt valuri si bate vantul – acest lucru facand plaja nerecomandata copiilor sau sub stricta si atenta supraveghere a parintilor.

Fiind situata pe partea Vestica a insulei, Plaja Megali Petra poate fi un loc ideal pentru a prinde un asfintit romantic sau pentru a admira culoare albastruie a apei.

Megali Petra este o plaja amenajata cu cateva sezlong-uri si umbrelute dar doritorii pot veni linistiti la plaja si cu prosopul in mod gratuit.

Recomandam o jumatate de zi petrecuta la aceasta superba plaja!

Pentru detalii referitoare la Insula Lefkada click aici

Pentru Excursii Optionale click aici

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie  click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *