Plaja Gialos – Lefkada

3.5/5 - (2 votes)

Plaja Gialos este una dintre cele mai lungi plaje ale insulei Lefkada.

Cum ajung la plaja Gialos ?

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Accesul la plaja este facil fiind situata in apropierea satului Athani. Din Agios Nikitas se urmeaza traseul spre Athani, un sat de munte foarte pitoresc  unde exista indicator spre plaja Gialos. Se coboara culmea muntoasa cu masina personala pana in apropierea plajei. Aici exista o parcare gratuita si un mic butic ce ofera bauturi reci, inghetata si mici gustari.

Plaja Gialos este o plaja amenajata cu sezlong-uri si umbrelute care pot fi inchiriate dar si loc pentru cei ce doresc sa stea pe prosop.

Nisipul extraordinar este compus din mici pietricele si scoici maruntite foarte fin. Atingerea acestora ofera un masaj placut talpilor.

Intrarea in apa este lina, progresiva iar apa la mal nu este adanca.

Gialos este caracterizata prin valuri medii, marea nu este chiar atat de agitata ca in alte plaje vestice, astfel incat plaja Gialos este recumandata familiilor cu copii.

Foarte multe cupluri ajung la Gialos in a doua jumatate a zilei special sa prinda soare si plaja dar in mod special sa admire asfintitul superb.

Distanta destul de mare (app 35 km) fata de orasul Lefkas si fata de statiuni face ca aceasta plaja sa nu fie aglomerata. Calitatea nisipului, accesul auto facil si intrarea lina in apa recomanda aceasta plaja pentru o zi de soare si incantare!

Pentru detalii referitoare la Insula Lefkada click aici

Pentru Excursii Optionale click aici

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie  click aici

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *