10 Plaje grecesti (nu foarte cunoscute) ce nu trebuie ratate

Am facut o selectie de 10 plaje grecesti ce nu trebuie ratate daca ajungeti in Grecia. Nu sunt neaparat cele mai frumoase, ci sunt plaje mai putin cunoscute care merita vazute.

1. Xi Beach Insula Kefalonia

Xi Beach este o superba plaja situate pe partea Vestica a insulei Kefalonia, in apropiere de orasul Lixouri.
Ceea ce diferentiaja Xi Beach de alte plaje este nisipul foarte fin ce are o culoare superba rosiatica.
Plaja este flancata de mici culmi muntoase, albiciose, care fac deliciul vizitatorilor. Xi Beach este locul preferat de catre romanticii care nu rateaza nici un asfintit de soare pe aceasta minunata plaja.
Va recomandam daca sunteti in vizita in Kefalonia sa va dedicati o jumatate de zi sau o zi intreaga e plaja si baie pe plaja Xi!!! Merita!

Pentru mai multe detalii despre Insula Kefalonia  click aici 

2. Korakonisi  Insula Zakynthos

Korakonissi este o insula desprinsa din Zakynthos si aproape unita printr-un promontoriu de „insula mama”. Datorita conditiilor climatice tavanul grotei care se gasea pe aceasta insula s-a prabusit scotand la iveala o arcada de piatra magnifica. Cu greutate si cu mare atentie se pot escalada pietrele si se poate urca pe insula Korakonissi chiar in apropierea acelei arcade de piatra. Pentru pasionatii de snorkeling si scufundari locul este ideal.

Pentru mai multe detalii despre Korakonisi click aici 

3. Agiofili Beach Insula Lefkada

Plaja Agiofili este o plaja mica, formata intr-un golf de o frumusete rara. Agiofili este formata din pietris suportabil daca se calca cu talpa goala. Pietrisul alb si apa perfect cristalina formeaza cea mai curata si transparenta plaja a insulei Lefkada. Fiind mica, plaja este destul de aglomerata astfel incat se recomanda sosirea in jurul diminetii pentru a fi siguri ca veti gasi loc.

Pentru mai multe detalii despre plaja Agiofili click aici 

4. Plaja Xigia Insula Zakynthos

Desi spectaculoasa, Plaja Xigia nu este una dintre atractiile principale ale Insulei ZakynthosPlaja Xigia este situata pe partea Estica a Insulei Zakynthos la jumatatea distantei intre statiunea Alykes si portul Agios Nikolaos.

Pentru mai multe detalii despre Plaja Xigia  click aici  

5. Embros Thermae Insula Kos

Embros Thermae sau pe scurt Therma este un loc fascinant situat in NE insulei Kosunde turistii au ocazia sa faca baie si terapie in izvoare sulfuroase termale. Locul, desi un pic mai izolat decat alte obiective turistice ale insulei Kos, este vizitat zilnic de zeci de turisti dornici sa experimenteze senzatii noi.

Pentru mai multe detalii despre plaja Embros Thermae click aici 

6. Plajele orasului Hydra

Plajele de pe insula Hydra sunt situate in zone stancoase , in unele locuri sunt asfaltate, iar apa este adanca. Un astfel de loc este si plaja Mandraki care se situeaza in apropierea portului.

Pentru mai multe detalii despre Insula Hydra click aici  

7. Plaja Agios Pavlos Insula Rodos

In apropierea orasului Lindos, in Insula Rodos se gaseste o plaja impresionanta prin claritatea apei, granulatia nisipului si serviciile oferite: Plaja Agios Pavlos. Aflata intr-un golf natural, plaja este ideala pentru innot, sedinte de Thalassoterapie sau snorkeling.

Pentru mai multe detalii despre orasul Lindos  click aici 

8. Plaja orasului –  Insula Simy

Insula Symi este considerata „Bijuteria insulelor Dodecaneze” fiind situata aproape de malul turcesc, intre doua peninsule, relativ in apropierea statiunii MarmarisInsula Symi este o bijuterie arhitecturala, un loc linistit si relaxant unde timpul pare ca a stat in loc.

Pentru mai multe detalii despre Insula Simy  click aici 

9. Plaja Metalia – Insula Thassos

Plaja Metalia este o plaja aflata in imediata apropiere a unei culmi muntoase de unde se extragea  pe vremuri minereu de fier. Pamantul este rosiatic iar in spatele plajei impresioneaza fosta fabrica unde era spart in bucati  minereul si incarcat pe vapoare. De sus, de pe versant, din apropierea fostului castel, peisajul este superb! Cu timpul, indragostitii au inceput sa isi declare iubirea, construind inimioare (cu initialele in interior) care se pot zarii de la punctul de panorama.

 

Pentru mai multe detalii despre Plaja Metalia  click aici 

10. Plaja Megali Petra – Insula Lefkada

Plaja Megali Petra este situata in apropierea satului Kalamitsi pe partea Vestica a Insulei Lefkada. Satul Kalamitsi se gaseste pe drumul dinspre Agios Nikitas spre Agios Petros, respectiv spre satul Athani si Plaja Porto Katsiki.

Pentru mai multe detalii despre Plaja Megali Petra  click aici   

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *