Riviera Olympului

Riviera Olympului este o destinatie recomandata atat celor care doresc liniste si relaxare, cat si celor care doresc distractie si viata de noapte activa, o destinatie atat pentru tineri, cat si pentru familiile cu copii.

Detalii geografice
Riviera Olympului este o zona situata in nord-estul Greciei, la aproximativ 70 km sud de orasul Salonic. Este formata din statiuni precum: Makris Gyalos, Korinos, Paralia Katerini, Olympic Beach, Leptokaria, Platamonas, Nei Pori, statiuni care se intind pe o lungime de aproximativ 60 km.

Particularitati
Denumirea de Riviera Olympului se datoreaza invecinarii cu muntele Olymp, care se afla foarte aproape.In imediata apropiere a muntelui Olymp se gasesc situl arheologic Dion, satul Litochoro, satul Paleo Pandeleimonas, dar si castrul Platamonas.
Toate statiunile au plaje nisipoase, late si reprezinta importante puncte de atractie pentru turistii romani.

Riviera Olympului este o destinatie preferata de turistii care aleg transportul cu autocarul, dar si de catre cei care merg in Grecia cu masina personala. Preturile sunt acceptabile, iar modalitatile de recreere si distractie, practic, nelimitate.
In statiuni, turistii beneficiaza de unitati de cazare variate, de la studio-uri si apartamente pana la hoteluri de 4-5, magazine de suveniruri, supermarketuri, plaje nisipoase, taverne, cafenele, cluburi si discoteci.
Activitati si obiective turistice
Din toate statiunile se organizeaza excursii optionale, cu ghizi vorbitori de limba romana, spre destinatii precum:

  • Meteora;
  • Salonic;
  • Muntele Olymp;
  • Atena;
  • Insula Skiathos
  • Seara Greceasca

Curiozitati
Sit-ul arheologic Dyon se afla la aproximativ 20 km distanta de statiunea Paralia Katerini, la poalele muntelui Olymp. Orasul antic Dyon era un oras portuar, iar in urma retragerii apelor, a ajuns la o mare departare de litoral. Daca ar fi existat Paralia Katerini in vremurile de glorie ale orasului Dyon, aceasta ar fi fost situata la aproximativ 30 m adancime sub apa marii.
La Manastirea Sfantul Dyonissos, situata in apropierea satului Litochoro, la poalele muntelui Olymp, intr-un mic muzeu, se gaseste un platou de argint care a fost donat de Stefan cel Mare unui calugar. Pe acel platou este mentionat numele domnitorului roman.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *