Excursie Optionala Meteora

Programul Meteora reprezinta o excursie optionala completa pentru pasionatii de calatorii ecumenice dar si pentru impatimitii de fotografie, peisajul fiind unul exceptional.

Excursia incepe dimineata (app 7.00-07.30 am) iar traseul urmat este autostrada care duce spre Atena, orasul Larisa – Trikala – Kalambaka – Meteora.

La iesire din Valea Tembi se face o mica pauza pentru o cafea, toalete sau un mic sandwich. Traseul se continua prin orasul Larisa sau pe soseaua de centura a acestuia (depinde de agentia organizatoare).

Excursie Optionala Meteora

In orasul Kalambaka se face vizita la un atelier de Icoane Bizantine unde aflati informatii despre tehnicile de pictura si despre modul in care sunt create icoanele.

Dupa aceasta vizita, se incepe urcarea cu autocarul pe serpentine spre complexul monahal, respectiv spre manastirile incluse in program.

In functie de organizator, se poate vizita o manastire sau maxim doua. Megalo Meteoro, cea mai mare si cea mai veche manastire nu este exclusa din programul niciunui organizator. In complexul monahal se gasesc 6 manastiri, 4 de calugari si 2 de calugarite iar cand programul include vizita la doua manastiri, de obicei se aleg Megalo Meteoro si Rousanou, dar nu este o regula…

Dupa vizita manastirilor, se coboara in orasul Kalambaka pentru pauza de pranz. Recomandarea noastra ar fi Kotosoufles (frigarui din bucati mari de carne de poc) cu salata si eventual, Tzatziki.

Din Kalambaka se pleaca in directia Larisa – Valea Tembi – Riviera Olympului. In functie de statiunea de preluare, ora aproximativa a sosirii este 18.30 – 19.30.

O excursie extraordinara pe care o recomandam cu mare placere de fiecare data !

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *