Cele mai frumoase plaje ale Insulei Zakynthos

In acest articol ne propunem sa va indicam cele mai frumoase plaje ale Insulei Zakynthos, asa cum le-am vazut noi.

Insula Zakynthos este recunoscuta international pentru plajele spectaculoase, nisipul fin si fauna diversa si bogata. Scopul nostru nu este sa cream un top al frumusetii plajelor din aceasta superba insula ci sa prezentam informatii utile referitoare la locatia, utilitatile si renumele acestora. In acest scop, va prezentam urmatoarele plaje din Insula Zakynthos, cu mentiunea ca ordinea este aleatoare si ca fiecare plaja are ceva interesant de oferit.

1. Plaja Navagio sau Shipwreck este unul din obiectivele importante ale insulei Zakynthos, ce atrage anual sute de mii de turisti. Ghizii locali lauda plaja Navagio spunand ca epava vasului Panagiotis ar fi cea mai fotografiata epava din lume. Oricum ar fi, plaja Navagio este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume din punct de vedere peisagistic.

Pentru mai multe informatii referitoare la Plaja Navagio click aici 

2. In Insula Zakynthos sunt multe locuri interesante de descoperit. Partea Vestica a Insulei Zakynthos este mai izolata, mai inaccesibila dar cea mai spectaculoasa din punct de vedere peisagistic. Plaja Porto Roxa este unul din locurile fascinante care se gasesc pe aceasta parte a insulei.

Pentru mai multe informatii referitoare la Porto Roxa click aici 

3. In timpul sezonului Porto Limionas este foarte aglomerat fiind un golfulet natural destul de mic dar care compenseaza prin liniste si peisaj. Din orice statiune (Tsilivi, Argassi, Laganas, Kalamaki) se poate ajunge usor cu masina personala, un ATV sau scuter la Porto Limionas. Drumul care trebuie urmat este in directia satului Kiliomenos.

Pentru mai multe informatii referitoare la Porto Limionas click aici 

4. Plaja Porto Zoro se gaseste in zona de Sud-Est a insulei Zakynthos in zona numita Vassilikos, zona considerata cea mai verde parte a insulei. Porto Zoro se gaseste la aproximativ 15 km distanta de capitala Zante si 11 km distanta fata de statiunea Argassi. Porto Zoro este o plaja accesibila cu autobuzele locale sau cu masina personala. Autobuzele locale fac curse regulate intre orasul capitala Zante si satul Vassilikos cu trecere prin statiunea Argassi.

Pentru mai multe informatii referitoare la Porto Zoro click aici 

5. Desi spectaculoasa, Plaja Xigia nu este una dintre atractiile principale ale Insulei ZakynthosPlaja Xigia este situata pe partea Estica a Insulei Zakynthos la jumatatea distantei intre statiunea Alykes si portul Agios Nikolaos.

Pentru mai multe informatii referitoare la Plaja Xigia click aici 

6. Plaja Porto Kamina se gaseste in zona de Sud-Est a insulei Zakynthos in zona numita Vassilikos. Porto Kamina se gaseste la aproximativ 12 km distanta de capitala Zante si 8 km distanta fata de statiunea Argassi. Porto Kamina este o plaja accesibila cu autobuzele locale sau cu masina personala. Autobuzele locale fac curse regulate intre orasul capitala Zante si satul Vassilikos cu trecere prin statiunea Argassi.

Pentru mai multe informatii referitoare la Plaja Porto Kamina click aici 

7. Korakonissi este un loc izolat unde se poate ajunge cu masina personala, rent a car,  ATV sau scuter, desi ultimele doua variante nu le recomand. Drumul este format din serpentine destul de periculoase iar scuter-ul sau ATV-ul nu pot fi atat de sigure ca o masina.

Pentru mai multe informatii referitoare la Korakonissi click aici 

8. Daca ajungeti in Insula Zakynthos nu ratati o scurta vizita la Blue Caves si Capul Skinari!Vizitarea acestori locuri superbe se poate face prin doua modalitati: cu masina sau cu barca/vaporul. Capul Skinari si zona Blue Caves sunt situate in Nordul insulei Zakynthos. De altfel,Capul Skinari este cel mai nordic punct al insulei si ofera o panorama superba asupra insulei invecinate Kefalonia.

Pentru mai multe informatii referitoare la Blue Caves/ Cape Skinari click aici 

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *