Porto Zoro – Zakynthos

5/5 - (1 vote)

Plaja Porto Zoro se gaseste in zona de Sud-Est a insulei Zakynthos in zona numita Vassilikos, zona considerata cea mai verde parte a insulei.

Porto Zoro se gaseste la aproximativ 15 km distanta de capitala Zante si 11 km distanta fata de statiunea Argassi.

Porto Zoro este o plaja accesibila cu autobuzele locale sau cu masina personala. Autobuzele locale fac curse regulate intre orasul capitala Zante si satul Vassilikos, cu trecere prin statiunea Argassi

Un bilet (o calatorie) costa aproximativ 1,6 euro (in anul 2014) iar statia se gaseste cam la 400-500 m distanta fata de plaja efectiva, la drumul principal. Pentru a ajunge la plaja, din statia de autobuz, se coboara versantul ce margineste partea Estica a insulei, pe un drum betonat printr-o mica padurice de pini..

Cu masina personala este mult mai simplu. Din Zante se urmeaza indicatorul catre Argassi, apoi de Vassilikos si pe traseu apare indicator stanga de Porto Zoro.

Masina ajunge pana in apropierea plajei unde exista o mica parcare (contra cost).

Plaja Porto Zoro este o plaja amenajata cu sezlong-uri/ umbrelute (contra cost) si un beach bar ce ofera bauturi racoritoare alcoolice si non alcoolice reci si mici gustari.

Plaja Porto Zoro este lata, cu nisip fin iar intrarea in apa este lina. Caracteristic plajei Porto Zoro sunt stancile care se gasesc in apa in partea dreapta a plajei, cum ne uitam in directia marii.

Porto Zoro – Zakynthos este o plaja fara valuri in general, cu intrare lina in apa, ideala pentru familiile cu copii.

In imediata apropiere a plajei Porto Zoro se gasesc alte plaje mult mai cunoscute precum Plaja Banana Beach, plaja Agios Nikolaos sau plaja Gerakas.

Recomandam o zi in care sa descoperiti toate plajele importante ale peninsulei Vassilikos. Cateva ore la fiecare plaja sunt suficiente pentru a descoperi frumusetile acestei peninsule.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *