Porto Roxa – Zakynthos

In Insula Zakynthos sunt multe locuri interesante de descoperit. Partea Vestica a Insulei Zakynthos este mai izolata, mai inaccesibila, dar cea mai spectaculoasa din punct de vedere peisagistic. Plaja Porto Roxa – Zakynthos este unul din locurile fascinante care se gasesc pe aceasta parte a insulei.

Cum ajung la Porto Roxa – Zakynthos?

Din orice statiune (Tsilivi, Argassi, Laganas, Kalamaki) se poate ajunge usor cu masina personala, un ATV sau scuter, la Porto Roxa. Drumul care trebuie urmat este in directia satului Kiliomenos. Traseul continua spre satul Agio Leon unde exista o bifurcatie. La aceasta bifurcatie se poate alege un drum ocolitor (care nu trece prin satul Leon – drum folosit de obicei de autocare si cei care doresc sa mearga in micul sat Loucha) si un drum care trece prin centrul satului. Se urmeaza traseul care traverseaza satul Agio Leon. In interiorul satului, in apropierea singurei benzinarii, se reduce viteza si se observa un indicator in partea stanga a drumului spre Porto Roxa. Se urmeaza acest indicator pana ce se ajunge la Porto Roxa.

La Porto Roxa exista o parcare mare, incapatoare si cel mai important: gratuita.

In apropierea acestei parcari se gasesc 2-3 taverne (restaurante) care ofera meniuri variate in special pentru cei care doresc sa ramana si sa prinda asfintitul. De altfel, pe tot parcursul traseului, pe serpentine, se vad indicatoare generice cu inscriptia: „Taverna Sunset”. Exista cateva locuri distincte, amenajate, unde turistii pot inchiria sezlong-uri si umbrelute si unde pot bea un frappe, o bere rece sau un fresh de portocale. Locul se aseamana cu Porto Limionas, situat la 1,5 km departare.

Porto Roxa este un golf natural sapat in stanca, ce ofera turistilor un peisaj incredibil. Porto Roxa se poate asemana ca frumusete cu Insula Korakonissi, un alt loc fascinat situat in Vestul Insulei Zakynthos. Doritorii de senzatii tari au la dispozitie in mod gratuit o rampa de unde pot face sarituri in apa cristalina a marii.

Cei care detin mici ambarcatiuni, in special localnicii, le pot lansa la apa de aici datorita unei rampe de lansare sapata in stanca de catre administratorii Porto Roxa. Intrarea in apa nu este deloc lina, apa este adanca iar stancile de la mal, destul de taioase si alunecoase, astfel incat nu este un loc recomandat copiilor. Apa transparent/cristalina, adanca si stancile care se gasesc in acest golf natural formeaza un peisaj marin spectaculos, ideal pentru impatimitii de snorkeling sau scufundari.

Daca doriti o jumatate de zi sau o zi intreaga de baie, plaja si aventura va sugeram Porto Roxa si Porto Limionas.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *