Porto Limionas – Zakynthos

5/5 - (1 vote)

In Insula Zakynthos sunt multe locuri interesante de descoperit. Partea Vestica a Insulei Zakynthos este mai izolata, mai inaccesibila, dar cea mai spectaculoasa din punct de vedere peisagistic. Plaja Porto Limionas – Zakynthos este unul din locurile fascinante care se gasesc pe aceasta parte a insulei.

Cum ajung la Porto Limionas – Zakynthos?

Din orice statiune (Tsilivi, Argassi, Laganas, Kalamaki) se poate ajunge usor cu masina personala, un ATV sau scuter, la Porto Limionas. Drumul care trebuie urmat este in directia satului Kiliomenos. Traseul continua spre satul Agio Leon unde exista o bifurcatie. La aceasta bifurcatie se poate alege un drum ocolitor ( care nu trece prin satul Leon – drum folosit de obicei de autocare si cei care doresc sa mearga in micul sat Loucha) si un drum care trece prin centrul satului. Se urmeaza traseul care traverseaza satul Agio Leon. In interiorul satului, in apropierea singurei benzinarii, se reduce viteza si se observa un indicator in partea stanga a drumului spre Porto Roxa. Se urmeaza acest indicator iar de la Porto Roxa se ajunge imediat la Porto Limionas.

Mai exista un traseu, trecand de benzinaria satului (care se gaseste pe dreapta in directia de mers), tot pe partea stanga a drumului un indicator spre Porto Limionas. Oricare traseu este la fel de bun! Drumul din Agio Leon este plin de serpentine, dar ofera un peisaj spectaculos si o panorama superba asupra partii Vestice a Insulei Zakynthos.

In timpul sezonului Porto Limionas este foarte aglomerat fiind un golfulet natural destul de mic dar care compenseaza prin liniste si peisaj. 

Porto Limionas are o parcare generoasa (dar care in varf de sezon poate fi neincapatoare), betonata si cel mai important: gratuita!

Zona este deservita de o taverna care ofera mancare proaspata, bauturi reci si administreaza sezlong-urile care se gasesc in apropierea golfului. Sezlong-urile din lemn, moderne sunt contra cost dar preturile de inchiriere sunt moderate. Intrarea in apa se face de pe un mic promontoriu de beton iar apa este destul de adanca (incepe cam de la 2m – 2,5m si poate ajunge la 8-10m) astfel incat nu este un loc recomandat copiilor mici. Apa transparent cristalina si fundul calcaros al marii dau senzatia unei Mega piscine naturale. Stancile care se gasesc in apropiere se „infig” pur si simplu in apa marii. Malul aflat in imediata apropiere a parcarii a fost terasat iar acolo au fost instalate sezlong-uri si umbrelute, multe avand umbra naturala de la pinii ce se gasesc din abundenta in zona. Peisajul este mirific! De obicei, zona este frecventata de  localnici sau turisti (greci) aflati in vacanta si putini turisti (de alte nationalitati) care cunosc secretul acestui loc.

Recomandarea Infoholidays: Nu ratati cateva ore de baie si plaja la Porto Limionas!

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *