British Museum

British Museum este un muzeu dedicat culturii si istoriei umane, care are o expozitie permanenta ce numara 8 milioane de exponate. Este unul dintre cele mai mari si mai complete muzee, continand exponate de pe toate continentele din cele mai vechi timpuri. Muzeul a fost fondat in 1753 pe baza colectiilor lui Sir Hans Sloane. 

Muzeul a fost deschis publiculi in 1759 in cladirea  Montagu in Bloomsbury pe locul actualei cladiri .  Expansiunea ce a avut loc timp de doua secole si jumatate si a adus la aparitia acestei cladiri si a infiintarii mai multor ramuri ale muzeului cu ar fi British Museum Natural History in South Kensington in 1887.

Expozitiile permanete nu au taxa de intrare. Colectia intiala a lui Hans Sloane avea 71 000 manuscrisuri, 337 clasoare cu plante uscate si alte antichitati. Colectia intiala s-a dezvotat atat de mult , incat in ziua de astazi exista aproximativ 13 milioane de obiecte la British Museum, 70 milioane la National Nistory Museum si 150 milioane la Britsh Library.

British Museum detine cel mai mare site  on line dintre muzeele lumii cu prezentarea a peste 2 milioane de obiecte, 650 000 find ilustrate . Fatada numita Greek Rivival este caracteristica acestei cladiri, aceasta capodopera fiind executata de   arhitectul Sir Robert Smirtie. Cladirea are 44 coloane ionice de 14 metri inaltime imitand templul zeitei Atenei Polios din Priene.

Partea superioara a coloanelor este inzestrata cu sculpturi reprezentand progresul civilizatiei constand in 15 figuri alegorice instalate in 1852. British Museum gazduieste cea mai mare colectie de antichitati egiptene, peste 10 000 de piese, fiind cea mai mare colectie din lume dupa Muzeul din Cairo,colectia contine 140 mumii si sicrie.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *