Croaziera in Ha Long Bay – Vietnam

Unul  dintre cele mai relaxante momente dintr-un circuit cu destinatia Vietnam este cu siguranta  croaziera in Ha Long Bay!

Ha Long Bay este unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume cu peste 3000 de insule spectaculoase. Din port, aproape zilnic, pleaca zeci de vase de croaziera, mai mici sau mai mari, mai luxoase sau mai simple in déjà arhicunoscuta croaziera (cu o noapte inclusa la bord) din Golful Ha Long Bay. Fiecare vas de croaziera respecta un anumit program si beneficiaza de  anumite modalitati de divertisment la bord sau pe durata croazierei. Unul din aceste vase este Victory Star Cruise, un vas luxos ce are aproximativ 35 de cabine destinate pasagerilor.

Imbarcarea la bordul vasului a avut loc la 12.00 si a fost efectuata cu ajutorul barcilor de salvare ( tender  boats) care au o capacitate de 20 persoane. Bagajul a fost imbarcat in prealabil, separat cu alta ambarcatiune si am fost placut surprinsi sa il gasim  in apropierea cabinelor. Formalitatile de check in sunt simple si constau in mare parte in confruntarea rooming list-ului cu numele pasagerului si predarea cheii. Odata cazati in cabine duble si single conform rezervarii, am avut putin timp liber sa ne acomodam cu vasul si mai ales cu peisajul ce incepea sa se iveasca timid prin ceata. Din pacate a fost o zi in care a burnitat ( Februarie 2016) iar ceata se incapatana sa ne strice lumina optima pentru fotografii. In timp ce vasul se indeparta de zona portuara, zumzetul si zarva altor ambarcatiuni au incetat si a inceput sa se lase linistea specifica unui golf cu ape linistite. Prin ceata incepeau sa se intrezareasca formatiuni stancoase mai mici sau mai mari, acoperite de vegetatie. Ceata mistica dadea o stare de neliniste specifica navigatorilor aflati in larg pe mare.

La ora 14.00 a fost servit pranzul, intr-o sala de servire luxoasa, pranzul fiind destul de consistent si calitativ din punct de vedere al preparatelor specific vetnameze: fructe de mare, fructe exotice, pachetele de primavera si alte preparate – portii mici dar suficiente! Dupa masa de pranz am ancorat aproape de satul plutitor Vung Vieng. Transferul spre pontonul de unde am fost imbarcati pe barci mici de maxim 6 persoane s-a facut cu aceleasi barci de salvare care au fost legate in permanenta de vasul de croaziera.

In mod traditional, vaslasii acelor barci sunt femei care locuiesc in satul plutitor. Traseul cu micile ambarcatiuni a durat aproximativ o ora, timp in care am admirat peisajul ireal format din stanci abrupte, pline de vegetatie, case plutitoare modeste, cat “cutia de chibrituri” si ferma unde se cultiva perle. Find o zona foarte linistita, fara valuri, cultura perlelor este ideala in aceasta locatie. Tot timpul ne-a uimit calmul apelor si linistea incredibila! Imbarcati pe vasul de croaziera, am navigat printre sutele de insule, cautand un loc ideal pentru a ancora peste noapte.

La bordul vasului posibilitatile de distractie au fost urmatoarele: diverse tipuri de masaj ( intre 25-35 USD), plimbare cu kayak-ul in apropierea vasului, proceduri de SPA si shopping la un mic magazin de pe vas. La ora 18.00 am avut parte de un cooking show in care un bucatar ne-a aratat cum se fac pachetelele de primavera iar noi am creat propriile noastre “opere de arta” si apoi le-am mancat. 

Dupa servirea cinei, am fost invitati pe puntea din spatele vasului la o partida de night fishing la Kalamar/ sepie. Cu toate unditele si acele fosforescente, noi, turistii nu am prins nimic dar membrii echipajului da! Maiestria isi spune cuvantul! Sera se poate sta pana tarziu pe puntea vasului la o discutie amicala sau la un cocktail. Cabinele vasului sunt foarte confortabile, astfel incat un dus fierbinte si un somn bun este de recomandat.

A doua zi, dis de dimineata, la ora 06.30 se poate opta pentru o inviorare de dimineata, pe puntea superioara indrumati de un profesor ce preda arta Tai Chi. La bordul vasului este servita o mica gustare formata din pajiturele , ceai si cafea iar apoi pasagerii sunt transferati cu barcile de salvare pana la pestera Sung Sot, cea mai mare si mai impunatoare grota din golful Ha Long. Vizita pesterii Sung Sot dureaza aproximativ 40 de minute, timp in care se face un traseu interior si vizita unui mic punct de belvedere situat pe partea opusa intrarii in pestera.

La bordul vasului se poate servi un Brunch tip bufet in timp ce vasul navigheaza spre portul de debarcare ( acelasi port de unde a fost facuta imbarcarea). Ora aproximativa a sosirii in port este 10.30-11.00 urmand a se efectua procedurile de debarcare. Din port, turistii isi continua traseul in functie de itinerariul circuitului. Noi am plecat spre Hanoi!

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *