O zi in Cape Peninsula. Imprejurimile orasului Cape Town este un articol despre experienta personala avuta in Africa de Sud, din postura de ghid de turism.
Cape Town este un oras ce impresioneaza prin urbanism, infrastructura ,zgarie nori ,zona portuara si coloritul nativilor ce locuiesc aici. In schimb, zona adiacenta a peninsulei in care este situat, impresioneaza prin ce poate face Mama Natura ! O excursie in Cape Peninsula dureaza de la 08:00 am pana la ora 18:00 pm, timp in care ramai uimit de peisaj, flora si fauna !
De la hotel am plecat la 07:45 si am inaintat spre Green Point indreptandu-ne spre renumitele plaje cu apa rece ale Oceanului Atlantic din zona: Camps Bay si Clifton Beach. Dupa o scurta sedinta foto am continuat prin statiunile de coasta spre Hout Bay pentru a face o superba croaziera pana la Duiker Island sau Insula Focilor.

Pana la Hout Bay peisajul este fantastic ! Autocarul strabate un traseu panoramic in care turistul poate observa dealuri si stanca pe partea stanga si golfurile superbe cu apa albastra pe partea dreapta. La ora 09:30 am ajuns in Hout Bay ! In port se gaseste o piata turistica formata din tarabe ale africanilor veniti din Mozambique, Congo, Lesotho sau alte tari africane si care au spre vanzare statuiete si vaze din lemn, masti si alte suveniruri specific africane. In port, cateva foci se vad in apa iar cativa africani intreprinzatori le arunca de mancare si le fac sa iasa pe mal, ca turistii sa le poata fotografia, pentru cativa RAND (moneda nationala Sud Africana) .
Croaziera dureaza 40-50 de minute timp in care se iese din zona portuara si se ajunge spre Duiker Island unde se pot observa sute de foci tolanite la soarele cald african. Valurile si curentii puternici dau senzatii diferite turistilor, cei care au rau de mare nu sunt foarte incantati in timp ce altii, mai aventurosi, au parte de senzatii extreme! Focile insa, multumesc pe toata lumea !
Adulte sau pui, focile se vad pe stanci sau innotand in apropierea vasului si toata lumea poate face poze sau filme. Experienta de a fi in apropierea focilor este una unica!
Traseul urmeaza drumul national si iese din zona de coasta a Oceanului Atlantic, continuand spre centrul Cape Peninsula, traversand din Vest spre zona Estica. Ne indreptam apoi spre Cape Point si Capul Bunei Sperante. Intrarea in Cape Point National Park este aglomerata, in special in perioada sarbatorilor de iarna. Luati-va timp la dispozitie si luati in calcul acest lucru daca va faceti un traseu de o zi mai complex. Odata intrati in Parcul National puteti opta sa mergeti la Capul Bunei Sperante si la Cape Point. La Capul Bunei Sperante se ajunge cu masina/autocarul direct in locul amenajat special pentru a face poze, unde exista un mic traseu pietonal ce implica urcatul unui deal pentru a avea parte de un punct panoramic superb asupra unei plaje si a intregului Cape of Good Hope.In schimb, la Cape Point, se poate urca cu funicularul sau pe un traseu montan. Ascensiunea cu funicularul dureaza 4-5 minute iar traseul montan dureaza 20-30 minute si implica putin efort fizic. Odata ajunsi aproape de varf mai exista inca 3 trasee pietonale:
- spre Noul Far
- spre Vechiul Far
- spre varful peninsulei Cape Point
Interesant este sa mergeti pe toate cele 3 trasee si sa faceti fotografii ! Fiecare traseu dureaza aproximativ 5-10 minute de mers dar peisajul merita tot efortul! La Cape Point si la Capul Bunei Sperante se poate ajunge si prin intermediul unei plimbari cu elicopterul din Cape Town. Traseul de 50 de minute dus – intors cu elicopterul ofera peisaje fascinante!In parcarea de la Cape Point, la baza funicularului, exista un restaurant ce ofera atat meniu a la carte cat si posibilitatea unei mici gustari in regim fast food. In drumul de intoarcere spre Cape Town se face obligatoriu o oprire la Boulder Beach pentru a vedea colonia de pinguini stabiliti in aceasta zona din 1972. Intrarea in zona protejata se face achizitionand biletele de intrare.
Pe plaja si printre stanci exista o platforma de lemn ce trebuie urmata pentru a ajunge in zona cu pinguini. Pinguinii se gasesc in numar mare si ofera ocazia unor fotografii incredibile! La Boulder Beach ai ocazia sa vezi pinguini solitari, familii, femele care clocesc oualele ingropate in nisip sau grupuri de pinguini certareti ce stau la soare sau se scalda in apa calda a plajelor estice ale Cape Peninsula. Peisajul este incredibil !
In imediata apropiere a zonei protejate exista plaje publice dar si o plaja unde se poate innota printre pinguini. Este incredibil dar se poate !Tot in zona adiacenta exista o zona turistica unde se gasesc suveniruri specific africane si o parcare de masini si autocare. Dupa o zi intreaga, in care am vazut o sumedenie de frumuseti naturale dar si o fauna bogata,in jurul orei 18:30 am ajuns la hotelul nostru din Cape Town unde, extraordinar de multumiti, am avut parte de o bine meritata odihna.
Recamandam o zi in Cape Peninsula