Croaziera: Aegina Hydra si Poros

Croaziera: Aegina, Hydra si Poros este un articol bazat pe experienta personala, din postura de ghid de turism. Una dintre excursiile optionale pentru care se poate opta pentru a descoperi o particica din minunata Grecie este cea in care se viziteaza 3 insule din Golful Saronic. Datorita distantei mici dintre ele, aceasta excursie este complexa imbinand plimbarea cu vaporul pe Marea Egee cu vizitarea si admirarea peisajelor si a obiectivelor turistice de pe cele 3 minunate insule: Poros, Hydra si Egina.

Plecarea se face in jurul orei 7 de dimineata, din fata hotelului si ne indreptam catre portul din opropierea Atenei, unde ne vom imbarca pe un vapor incapator. Capacitatea vaporului este de aproximativ 300 de locuri. Ambarcatiunea este impartita pe 3 etaje.

La etajul inferior este o sala inchisa cu canapele si fotolii pentru cei ce doresc sa se relaxeze si sa se fereasca de curentul ce se formeaza in timpul mersului. Urmatorul etaj este destinat celor care vor sa admire peisajele pe care le ofera Marea Egee ferindu-se totusi radiatile puternice ale razelor soarele. Ultimul etaj este recomandat pentru cei care vor sa se bronzeze in scurta lor plimbare cu vaporul.

Pe vas exista cateva mini-baruri, un magazin cu bijuterii si suveniruri si un loc special amenajat unde se serveste masa in jurul orei pranzului.

Parasind portul Atenei, in jurul orei 9 ne deplasam usor catre prima noastra oprire si anume insula Poros. Dupa aproximativ 1h-1h 30 min petrecute pe vas ajungem in portul orasului Poros unde avem si cea mai scura oprire de 45 minute pentru a face o scurta plimbare in port sau cei care doresc sa aibe o alta perspectiva asupra Marii Egee pot urca pana la Turnul cu Ceas.

Plecand  din port prin micul canal ce desparte insula Poros de orasul Galatas din Peloponez ne indreptam catre urmatoarea destinatie: Insula Hydra. O insula a artistilor, boema cu peisaje parca rupte din cartile cu ilustrate unde mijloacele de transport motorizate nu au acces. Timpul liber acordat pe aceasta insula este de 1h  15min, timp suficient pentru a admira stradutele inguste si abrupte ce serpuiesc printre casele tipic grecesti vopsite in alb si albastru si conacele de secol XVIII- XIX construite de catre arhitecti venetieni.

Cei care doresc sa se bucure de o baie in Marea Egee o pot face pe plaja stancoasa amenajata in imediata apropiere a portului. De specificat este faptul ca apa este foarte adanca in aceasat zona.

Dupa ce toti turistii au urcat pe vas si am parasit zona portuara se va servi masa de pranz. Pana la urmatoarea oprire se va parcurge aproximativ 2h timp suficient pentru a servi in tihna masa. Ajunsi si la ultima oprire, insula Egina cei turistii mai pot aopta si pentru o mini-excursie optionala in care vor vizita Manastirea Sf. Nectarie, sfatnt ortodox canonizat in 1961 si templul zeitei Aphea. Cei care nu doresc sa mearga in aceasta excursie optionala pot vizita zona portuara si se pot bucura de plaja ingusta  cu nisip ce se afla in imediata a propiere a portului timp de 1h 30 min.

Drumul de intoarcere spre Atena se va parcurge in aproximativ 1h 30 min iar in tot acest timp pe vas se va organiza un spectacol antrenant cu muzica si dansuri grecesti, realizate de dansatori profesionisti imbracati in porturi populare grecesti.

In jurul orei 7 ajungem in portul din Atena unde suntem asteptati de autobuzele ce ne vor asigura transferul pana la hotel.

Croaziera: Aegina Hydra si Poros este un program optional pe care il recomand daca ajungeti in zona Atena/Pireas.

Daca vrei poti sa distribui:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *