Concluzia: Grecia – o destinatie sigura! #ANAT #Paralela45 #CocktailHolidays #PrestigeTours

Rodos - Pescar grec

In perioada 07.07.2015-14.07.2015 agentiile de turism Paralela 45, Cocktail Holidays si Prestige Tours in colaborare cu ANAT au efectuat deplasari in Grecia in pricipalele destinatii de vacanta, pentru a verifica siguranta destinatiei si pentru a demonstra turistilor prin intermediul presei  ca totul decurge normal. Scopul principal a fost relatarea in timp real a situatiei din teren si o mai buna informare a turistului roman. Consider ca scopul a fost atins!

Desi la televizor si in presa scrisa situatia relatata era aproape tragica, la fata locului am gasit totul normal ca si cand nimic nu s-a intamplat….de fapt in zonele turistice nimic nu sa intamplat!

Delegatiile ANAT au fost trimise pe doua „fronturi”:

  1.  Creta (Chania) – Mykonos – Santorini   09.07.2015-12.07.2015
  2.  Rodos – Kos  07.07.2015-14.07.2015

In delegatia ( destinatiile Rodos si Kos)din care am facut si eu parte ca organizator si coordonator al activitatilor la sol au fost oameni  atat din televiziune cat si din presa scrisa. Colegii care ne-au insotit au fost:

MIHAI FLOREA (TVR)

RALUCA RASCA (TVR)

MARINESCU CARMEN (AGERPRES) – http://bit.ly/1LcnETi

CRISTINA DOBREANU (FORBES) –http://bit.ly/1NROPkv

SENICA MICU ( CAPITAL)

POPESCU LIVIU (ZIARUL FINANCIAR) –http://bit.ly/1f9FDvU

CRISTINA SOMANESCU (ECONOMICA.NET)-http://bit.ly/1e4iBFQ

ALEXANDRA MATEUTA ( PRESTIGE TOURS)

MARIAN  PAVALASC  ( EVENIMENTUL ZILEI)

GABRIELA PESET ( ANAT) – cu care am impartit sarcinile de coordonare a echipelor de jurnalisti.

Lindos - Poza de grup

Colegii au incercat si au reusit cu succes sa descrie exact situatia pe care am gasit-o prin prisma reportajelor TV si a interventiilor live in emisiunile de stiri dar si prin prisma articolelor scrise.

Ce am constatat verificand insulele Rodos si Kos:

1. Platile cu cardul se pot efectua normal fara nici o problema la magazinele si hotelurile care au acest mijloc de plata. Evident micii comercianti , „tarabagii” sau vanzatorii de chilipiruri nu au POS-uri…

2. La benzinarii nu erau cozi si nu am vazut in decursul unei saptamani cat am fost cantonati in Grecia. Oamenii nu veneau sa alimenteze ca „sa aiba rezerve” iar benzina/motorina era suficienta pentru toata lumea. Atat localnicii cat si turistii care aveau  rent a car isi alimentau fara probleme autovehicolele si puteau plati chiar si cu cardul.

3. Cozile de la ATM-uri nu existau in timpul zilei. De ce zic asta? Pentru ca, pe timpul noptii, localnicii au implementat o strategie: La ora 23.45 se duc la ATM si scot cei 60 de euro, mai asteapta putin si dupa ora 00.00 se mai duc o data sa scoada pe ziua urmatoare. In felul acesta nu sunt nevoiti sa meraga la banca in fiecare zi, ci o data la doua zile. Este o strategie buna, dar se formeaza cozi de 6-7 persoane iar televiziunile atunci sunt prezente in cautarea senzationalului….

4. La taverne, cafenele, baruri si discoteci te poti duce sa comanzi ce vrei si in ce cantitate vrei pentru ca nu exista o lipsa a aprovizionarii.

5.Hotelierii primesc plata cu cardul iar banii cash (incasati de la turisti) ii pun bine. Aprovizionarea se face plătind furnizorul prin tranzacții bancare. Acestea nu au o limita! Pentru a reduce costurile de transport cu ferry mai multe hoteluri fac comenzi simultan iar marfa este adusa de pe continent. Aceasta ocazie a facut hotelierul mai atent la partea de logistică. Nimic mai mult!

6. Toata activitatea turistica decurge normal iar turistii nu resimt criza economica/politica greceasca in nici un fel.Rodos - Muncim,muncim,muncim!

De ce sa nu va faceti griji pentru vacanta dumneavoastra in Grecia:

1. Toate zborurile catre insulele grecesti sunt efectuate cu o companie nationala, compania TAROM – o garantie

2. Serviciile pe cele sapte curse charter in insulele grecesti sunt preplatite – transport, transfer,cazare – nici un risc de anulare

3. Asiguram asistenta turistica locala tuturor turistilor prin reprezentanti in insulele grecesti

4. Exista un numar de telefon de urgenta 0374.106.406, apelabil non-stop pentru urgentele turistilor aflati in insulele grecesti

Sursa: Newsletter al agentiei de turism Paralela45.

Acestea fiind spuse, sper ca subiectul „Grecia – o destinatie Sigura sau nu” sa fie incheiat, ca Tsipras si guvernul elen sa semneze acordul cu creditorii si turistii sa nu mai aiba nici o temere in momentul in care se gandesc la Grecia ca o posibila destinatie de vacanta.

Oricum am privi lucrurile, Grecia a fost, este si va fi in continuare o destinatie de top in preferintele romanilor, un loc unde vor gasi intotdeauna un „turism cu zambetul pe buze”.

Vizitati Grecia!

download

 

sigla-P45.gif-IRENA

prestige-tours

 

logo cocktail holidays

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s