Circuit China 2014 – Shanghai – Xi’An – Beijing

china     Saptamana aceasta a fost o saptamana superba pentru mine!

Abia intors din Maroc am avut norocul sa aflu ca de Paste voi insoti grupul Paralela45 la Istanbul. Am primit vestea cu bucurie si emotie, Istanbul fiind unul din orasele mele preferate…o revedere emotionanta a palatului Toptaki, a Moscheei Albastre, a podului Galata sau a Marelui Bazar…. …Si pentru ca o saptamana buna se cunoaste pana si in ultima zi , am primit o veste si mai minunata: Insotesc grupul China 2014!!! 🙂 De cand asteptam o astfel de destinatie!!!

Se  pleaca in data de 02.05.2014 cu o cursa KLM via Amsterdam si se ajunge in Shanghai la ora locala 14.05 (03.05.2014). Acolo incepe practic excursia noastra( un circuit de 11 zile!) cu vizita Promenadei Bund, o zona superba cu cladiri frumoase si atmosfera placuta.

In urmatoarele zile, Shanghai isi dezvaluie secretele, odata cu vizitarea centrului vchi, a gradinilor Yuyuan,Templul lui Buddhda de Jad, a strazii comerciale Nanjing sau a Turnului Jinmao.

O sa am deosebita placere sa povestesc cu turistii despre cele trei religii sau mai bine spus „trend-uri” religioase din China: Buddhism, Taoism si Confucionism, despre istoria Chinei, cu mutele dinastii ce au condus acest vast inperiu,  despre perioada comunista a lui Mao Zedong sau despre era moderna in care China a ajuns una din marile superputeri ale lumii.

Circuitul continua cu vizita orasului Zhujiajiao, o „Venetia” Chinei…orasul fiind construit pe apa iar apoi se pleaca  cu trenul spre Xi’An. Nu pot numi „un punct culminant” al acestei excursii dar printre obiectivele impresionante se numara Armata de Teracota a Primului Imparat Qin Shi Huagandi din Xi’An sau a Marelui Zid Chinezesc.(vizita ce se face in Beijing)

Pe langa aceste arhicunoscute obiective se mai  viziteaza: Pagoda Gastei Salbatice, vechiul zid al orasului Xi’An si  Muzeul de Istorie. Cu trenul vom ajunge in Beijing unde vom avea cateva zile pline. Vom vizitz Templul Cerului, construit in timpul dinastiei Ming, Marele Zid Chinezesc ( sectiunea Juyongguan Pass), Drumul Sacru si  Mormintele Ming ( complex cu 13 morminte Imperiale – din care noi vizitam unul).

Un alt punct de atractie important este vizita Orasului Interzis, palat imperial enorm,  cu 9.999 de cladiri si a Palatului de Vara. Templul Lama si vizita bazar-urilor din oras sunt printre ultimele puncte de vizita ale acestui circuit.

Mentionez faptul ca pensiunea completa este reprezentata de preparate cu specific chinezesc 🙂 ….iar in bazar si pe strazile unde se gasesc tonete ambulante de mancare…. o sa fac tot posibilul sa gasesc si sa mananc scorpioni si caluti de mare…o mai veche pasiune a mea!

Aaa sa nu uit de salata de Piton, una din amintirile placute despre China…:) mmmm

Cu alte cuvinte…o imensa bucurie…un alt vis devenit realitate dupa:  Londra, Dubai sau Maroc.

Programul circuitului China 2014 poate fi vizualizat pe site-ul agentiei  PARALELA45 sau cu un click    aici

Reclame

2 gânduri despre “Circuit China 2014 – Shanghai – Xi’An – Beijing

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s