Articol fara titlu…referire la incidentul din Muntenegru…

Desi regret enorm ca trebuie sa scriu pe marginea unui astfel de subiect ma simt nevoit sa o fac, vazand fel de fel de comentarii legate de tragedia turistilor romani din Muntenegru.

Am vazut comentarii care faceau referire la faptul ca excursiile cu autocarul sunt periculoase, circuitele in mod special pentru ca implica multe orase cuprinse in program intr-un timp relativ scurt. Starea proasta a autocarelor din Romania este invocata dar si vina agentiilor de turism…

Accidentul din Muntenegru este nu o tragedie ci o catastrofa! 19 oameni nevinovati, dornici de a descoperi locuri noi si-au gasit sfarsitul intr-o clipa. Momentan nu se stiu vinovatii si nu cred ca este cazul sa incepem sa aruncam vina asupra tuturor. Pana si „Celula de Criza” stabilita de guvern a fost blamata. Nu se comunica deloc sau prea putin. Informatiile sunt putine…

Acest accident cu autocarul putea la fel de bine cu avionul, masina personala, ferryboat-ul deci…nu va speriati pe moment de excursiile cu autocarul!

Circuitele turistice sunt o categorie distincta a vacantelor, pentru o anumita categorie de oameni interesati. Multi cred ca este foarte obositor sa dormi in fiecare noapte in alt oras si sa parcurgi mii de kilometrii. Aceasta categorie nu merge in astfel de circuite pentru ca doresc ceva mai lejer…un sejur poate de cateva zile intr-un anumit oras pentru a-l descoperi  mai bine…. Sunt altii in schimb care doresc sa viziteze cat mai mult si care opteaza pentru o astfel de vacanta. Distantele sunt calculate respectand timpii de odihna ai soferilor, iar acestia sunt soferi profesionisti cu sute sau mii de ore de condus.

Vina agentiei turoperatoate? Mareea este agentia turoperatoare care a creat produsul turistic. A luat legatura cu partenerii externi locali, a contractat unitatile de cazare si totodata a contractat o firma transportatoare care sa asigure transportul pasagerilor….din punctul meu de vedere…nu are nici o vina… Firma transportatoare Gregory Tour are autocare..Din ultimile informatii preluate de la Tv am inteles ca a fost supusa deja unui control amanuntit si a fost gasita in regula. Adica diagramele soferilor pe ultima perioada respectau timpii de odihna, revizia autocarului era la zi, iar autocarul era un model destul de nou comparativ cu alte mijloace de transport de acest tip prezente pe piata Romaneasca.

Alte opinii faceau referire la vina soferului. A condus cu viteza, nu s-a asigurat, a facut o depasire riscanta si periculoasa. Daca asa este…din pacate greseala este omeneasca spune o vorba din batrani. Nu suntem roboti si din cand in cand gresim…

De data aceasta cine a gresit a gresit grav cu consecinte dramatice. Cineva trebuie sa plateasca!!! In decursul istoriei astfel de incidente s-au intamplat si din pacate o sa se mai intample…Evident ca nimeni nu doreste acest lucru! Fiecare astfel de incident aduce mai mult sau mai putin imbunatatiri, reglemantari sau legislatii,  care pe viitor se doresc sa evite astfel de catastrofe…

Dupa ultimele informatii nu mai conteaza cine a avut asigurare medicala sau nu. Statul s-a implicat direct in repatrierea cadavrelor, asigurarea platii serviciilor medicale si transportul cu avioane specializate a ranitilor care pot fi transportati in tara.

Si pentru ca cineva trebuie sa plateasca,concluzia mea ar fi sa lasam autoritatile sa decida vinovatii iar noi sa ne indreptam atentia spre familiile celor disparuti si care trec in aceste zile printr-o perioada neagra. Sa incercam sa ii sustinem pe ei, cel putin moral si sa avem un gand bun si o rugaciune pentru cei disparuti in tragicul accident.

Sa ne indreptam atentia si spre locuitorii din Muntenegru…

Muntenegrenii au dat dovada de un spirit civic extraordinar! Au fost saritori si au dat impresia unei comunitati unite care este in stare sa faca orice sa te ajute.  Thank you Muntenegro!

Doresc pe aceasta cale sa adresez sincere condoleante familiilor victimelor care au pierit in acest groaznic accident. Sper din tot sufletul sa nu se mai intample asa ceva niciodata!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s